Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi 3 Mart Cumartesi günü vatandaşların hizmetine açılacak. Encümen toplantısında görüşülen pazaryerinin hak sahiplerine yer tahsisi için 21 Şubat’ta kura çekimi yapılacak.

Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde inşa edilen Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezinde son hazırlıklar tamamlanırken 3 Mart Cumartesi günü hizmete açılacak Pazaryerinde hak sahibi olan vatandaşlar için başvuru süreci de belirlendi. Encümen toplantısının gündeminde görüşülen Katlı Pazaryerinde 53 adet sabit tezgah ve 3 adet işyeri (kapalı dükkan) Düzce Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası için, 67 adet tezgah ve 3 adet işyerinin (1 balıkhane, 1 şarküteri, 1 et ve tavuk ürünleri) Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Esnaf Odası için belirlenmesine karar verildi. Ayrıca toplantıda pazaryerinin yüzde 20’lik kısmının üreticiye (köylü) tahsis edilmesi kabul edildi.

Toplantıda yer tahsisi süreci ile hak sahipleri arasında yapılacak kura çekiminin detayları da karara bağlandı. Buna göre; yer tahsisi kura çekimine katılmak isteyen vatandaşlar 12 -20 Şubat tarihleri arasında mesai saatleri içinde istenen evraklarla birlikte Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından 21 Şubat Çarşamba günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacak noter huzurundaki çekiliş sonuçlarına göre hak sahipleri dükkanlarda faaliyet göstermeye hak kazanacak.