Düzce Valisi Ali İhsan Su, Kardüz Yaylasının 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planının tamamlandığını ve Bakanlığa onaya gönderileceğini açıkladı. 1/5 bin ve 1/ bin ölçekli planların da tamamlanmasının ardından Kardüz’ü yatırımcılara açacaklarını dile getiren Vali Su, otel ve sosyal tesislerle Kardüz’ün kış turizmine hizmet vereceğini belirtti.

Kardüz Yaylası’nın turizme açılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Vali Ali İhsan Su başkanlığında, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile çevre düzeni planını hazırlayan firma yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Su en kısa zamanda çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirerek “İlk plan olan 1/25 bin’lik Çevre Düzeni Planının yapımı tamamlandı. Bugün ilgili firma bize son sunumunu yaptı. Bakanlığa onaya göndereceğiz. İnşallah ondan sonra da diğer 1/5 bin’lik ve 1/ bin’lik planlar yapılacak ve yatırımcılarımıza Kardüz Yaylasını açacağız. Kısa zamanda orada hem oteller, hem sosyal tesisler, hem teleferik, telesiyej gibi sistemler kurulacak. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda Kardüz’ü turizme kazandıracağız” dedi.

Vali Su’nun konuşmasının ardından ilgili firma hazırlanan planla ilgili bir sunum yaptı.