Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir uyararak, ülke genelinde beklediği kar yağışı ülke ve bölgemizde etkili olmaya başladı.

Ülke ve bölgemizde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı ile birlikte sürücüleri zor anlar bekliyor. 1 Aralık tarihi itibariyle “kış lastiği” uygulaması gereği, araçlarının lastiklerini değiştirenler şanslı. Ancak araçlarına kış lastiği takmayanlar, hem yollarda zor anları hem de cezai işleme maruz kalmakla karşı karşıya. Ticari araçların “kış lastiği” uygulaması gereği araç lastiklerini değiştirmesi gerekiyor. Kış lastiği takmayan sürücülere yeni çıkan yasa gereği cezai işlem uygulanacak. Hususi araç sahipleri için bir zorunluluk yok. Ancak güvenli sürüş için hususi araç sahiplerinin de araçlarına kış lastiği takması öneriliyor.

AC Aksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aksan, “kış lastiği” uygulamasının sadece ticari araçlar için zorunlu olduğunu ancak hususi araç sahiplerinin de bu uygulamaya dahil olmalarının trafik güvenliğini arttıracağını vurguladı.

Aksan, “Kış lastiği sadece karlı havalarda gerekli olan bir uygulama değildir. Kış mevsiminde yollarda meydana gelen gizli buzlanmalar ve olumsuz yol koşullarında da kış lastiğinin güvenli araç sürüşü için büyük bir önemi var. Bu yüzden araç sahiplerinin kış lastiği kullanmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.