Düzce’de kış mevsiminin sorunsuz bir şekilde atlatılması için Vali Ali İhsan Su Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Vali, sürücüleri dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Düzce Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda 2014-2015 döneme kış tedbirleri masaya yatırıldı. Vali Su Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilgili Vali Yardımcıları, emniyet ve jandarma yetkilileri, belediye başkanları ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Ali İhsan Su tedbirlerin üst seviyede olduğunu dikkat çekerek “Malumunuz kış dönemine girdik. Kış sezonunda alınacak olan tedbirleri daha öncede Bolu Valiliği ile ortak toplantıda görüştük ve ele aldık. Hem de ilimizde kış döneminde yine yağmur, tipi, kar, bozlanma ve sis gibi olumsuz hava şartlarında TEM Otoyolu, Bolu Dağı ve geçidi, D-100 ve D-655 karayolu, kuzey çevre yolu, kent içi ve köy yollarımızda gerekli trafik güvenliğinin sağlanması ve bu yollarımızın sürekli olarak kış mevsiminde açık tutulması için aldığımız tedbirleri gözden geçireceğiz. Yaptığımız uygulamalarda her hangi bir aksaklıklar varsa onları da değerlendireceğiz ve bu aksaklıkları da bertaraf edeceğiz. Bu anlamda tüm arkadaşlarımızla böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

24 SAAT EKİPLER ALARMDA OLACAK

Vali İhsan Su, kış tedbirlerinin koordinasyonlu bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, “Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın ulaşımını en güvenli şekilde sağlamak, gidecekleri yerlere gitmek için her hangi bir sorun olmadan ulaşmalarını temin etmek maksadı ile tüm ekiplerimiz karayolları, Özel idare, belediye ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışma programlarını yaptıklar. Dozer, grayder, kar küreme araçları ve benzeri tüm ekiplerini hazır vaziyete getirdiler ve emniyet ve jandarma ekiplerinin de desteği ile şu anda kış tedbirlerini koordinasyonlu bir şekilde sürdürmekteyiz. Ve sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DÜZCELİ KIŞ LASTİKLERİNİ TAKTI

Vali Ali İhsan Su, Kış lastiği uygulamasının devam edeceğini belirterek “Düzce’de vatandaşlara şu hatırlatmayı yeniden yapmak istiyorum. 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu taşımacılığı ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlarda kar tipi lastik takma zorluluğu getirilmiştir. Bu anlamda da trafik ekiplerimiz yoğun bir şekilde kontrollerini yapıyorlar. Şunu memnuniyetle ifade edeyim ki yapılan kontrollerde ilimizde vatandaşlarımızın bu konulara büyük oranda riayet ettiklerini gözlemliyoruz. Bu anlamda da vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine ilimiz bazında kış mevsimi süresince olası meydana gelecek kar yağışı ve buzlanma ile ilgili olumsuzluklarla ilgili olarak ta bir Vali yardımcımız başkanlığında kiriz merkezi oluşturduk” şeklinde konuştu.

VALİ SU RİCA ETTİ

Vali Ali İhsan Su, vatandaşlara ricada bulunarak “Son olarak tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarını uymalarını rica ediyorum. Bu anlamda mutlaka kemer takmaları konusunda, araçlarında zincir takoz ve benzeri ekipmanları bulundurmaları konusunda özellikle rica ediyorum. Ve yine vatandaşlarımızın uykusuz, alkollü bir şekilde trafiğe çıkmamalarını ve mutlaka hız limitlerine riayet etmelerini özellikle rica ediyorum. Hem kendi can güvenlikleri hem de mal güvenlikleri açısından, diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum. İnşallah hayırlısı ile kış mevsimini kazasız belasız bir şekilde atacağımızı umuyorum” dedi. Açıklamaların ardından toplantıya geçildi.