Dünya KOAH günü etkinlikleri kapsamında Düzce Halk Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi öğrencileri tarafından yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşte açılan pankartlar ile yürüyüş yapmanın önemi vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından oluşturulan Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığına karşı Küresel Girişim Grubu tarafından her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba Günü organize edilen Dünya KOAH günü etkinlikleri kapsamında Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ile Düzce Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla Gaziantep caddesinden Anıt parka yürüyüş düzenlendi.

Gaziantep Caddesinden başlayan yürüyüşte yürüyüş yapan grup “Nefesin Daralsa Bile Yürümekten Çekinme, Yürüyüş KOAH’ına İyi Gelir” pankartı ile yürüyüş yapmanın önemi vurgulandı.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Mahir Arslan, KOAH hastalığı ile ilgili bilgiler verirken yürüyüş yapmanın önemine de değindi.

Arslan ”Düzenlediğimiz yürüyüşümüzdeki asıl amaç sürekli yürüyerek KOAH hastalığına dikkat çekmek ve insanların sigara gibi akciğeri tıkayan zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarını sağlamak. KOAH dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok ciddi bir sorun. En yaygın görülen risk faktörü sigara kullanımı. Sigara içenler içmeyenlere göre daha az solunum şikayetlerinde bulunuyorlar. Bu yıl biz herkesin kolayca yapacağı yürüyüşü tema olarak seçtik” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından vatandaşları bilgilendirmek için anıt parkta stant açıldı. KOAH hastalığı hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.