Aylardır Düzce’nin kamuoyunu meşgul eden okulların müdür atamalarında sona gelindi ve 393 müdür adayının sözlü mülakat sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 212 müdür adayının başarılı olduğunu bildirdi. Ahmet Yurtman ayrıca müdür olarak atanacak kişilerin statülerini de açıkladı.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, büyük bir aşamanın geride bırakıldığını söyleyerek, mülakatlarla ilgili bilgi verdi. Ahmet Yurtman, “İlimizde boş bulunan 119 okul müdürlüğü için toplam 393 müdür adayı müracaat etti. Bunlarla ilgili 2 haftadır sözlü mülakat yapıldı. Sözlü değerlendirmeye tabii tutuldu. Değerlendirmeler sonucunda 70 ve üzeri alan barajı geçen müracaat etme hakkı kazanan 212 öğretmen adayımız, müdür adayımız bu mülakatta kazanamayan yani 70 barajının altında kalan 110 müdür adayımız yine müracaat ettiği halde hiç mülakata girmeyen 71 arkadaşımız toplam 393 arkadaşımız. Bunlarla ilgili biz bunları bugün itibari ile ilan ettik. İsteyenler listeyi yayınladık TC kimlik numarası ile bütün puanlarını görebiliyor. Ama biz listeyi yayınladık mülakat sonucunda. Önümüzdeki günlerde bunların 1 hafta itiraz süresi var. Aldığı puanlardan memnun olmayan arkadaşlarımız, müdür adaylarımız itiraz edebilirler. 1 hafta bunların değerlendirilmesi olacak. Ondan sonra da itirazlar karara bağlandıktan sonra da 6-12 Kasım arası da bunları biz sonuca bağlayacağız. Ve aynı zamanda da bunların müdür ziyaretleri de sonuçlandıktan sonra müdürlük için tercihleri alacağız. En yüksek puandan aşağıya doğru tercihler değerlendirilecek. Ve 13-18 Kasım arası tercihleri noktasında kazananlar yeni okullarına göreve başlamış olacaklar. Yani biz büyük bir aşamayı geride bıraktık. Şu anda hiçbir müdürümüzün hangi okula gideceği belli değil. Çünkü bunların müracaatları henüz alınmamıştır. Bunlar müracaatlarını yapacaklar. Bunlar tamamen kendilerine ait bir tercihtir” dedi.

Yeni atanan müdürlerin görevlendirme ile olacağını söyleyen Yurtman, müdürlük olarak bir görev olmadığını asıl olanın öğretmenlik olduğunu belirtti. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, “Bu haziran ayında çıkan bir kanunla daha önceden müdürlük diye bir kadro vardı, şimdi asıl olan öğretmenliktir. Müdürlük diye bir kadro yoktur. Bu mahkemelere taşındı, mahkemede bu kararı verdi. Müdürlük diye bir meslek yoktur denildi. Asıl olan öğretmenliktir. Ve bununla ilgili bir takım değerlendirmelere 4 yılda bir bunlarla ilgili görev yapan müdürlerimize bir takım kriterler konuldu. Her 4 yılda bir müdürlerimiz değerlendiriliyor. Şimdi yeni atanacak olan müdürlerimiz esasen görevlendirmedir. Okullara müdür olan arkadaşlarımız, müdürlerimiz buraya öğretmen olarak branşları itibarıyla kadrolu öğretmen olarak o okula girecektir. Müdürlük yine görevlendirmedir, görevlendirmeyle devam edecektir" İfadelerini kullandı.