Düzce Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Oli Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel ve katılımcı olarak Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyeleri, öğrencileri ile Düzce Sancaklar İlkokulu, Konuralp İlkokulu, Çakırlar İlkokulu, Üskübü İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” sayesinde genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürünü benimseyerek yaşamlarını sürdürme amacı gütmektedir.

Sibel Yazgan Tel, “Aranızda başarılı bir sporcu olmak ve ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum diyeniniz var mı? Başarılı bir sporcu olmak asla imkansız değildir. İlk olarak yapmanız gereken kilit nokta kendinize güvenmektir. Vücudunuzu tanıyın ve size uygun spor dalını keşfedin” diyerek dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine başarılı bir sporcuda olması gereken özellikleri belirtti.

Tel, “Bana spor şemsiyeni al öğretmeye koyul denildi. Spor şemsiyenizi asla yanınızdan ayırmayınız. Başarılı bir sporcu olma yolunda gösterilmesi gerekenler; sağlıklı olmak, iyi insanlığı benimsemek, yaratıcılık ve karar verebilme yetinizdir. Unutmayın sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. İnsan vücudunun en önemli özelliği hareket etmesi sporla hareket eden vücut kuvvetlenir ve sağlıklı bir yaşama devam eder” dedi.

Sibel Yazgan, “Çevreyi koruyun ve çevrenin şampiyonu olun” diyerek çevre sorunlarına da dikkat çekti. Olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konularını dinleyiciler ile paylaşan Sibel Yazgan Tel, projenin maskotu Oli karakterini öğrencilerle buluşturarak müzik eşliğinde dans etti.

Temelinde öğrencilere spor kültürünü aşılamayı amaç edinen videolar ile desteklenmiş filmlerin ve animasyonların sunum şeklinde aktarıldığı ve ödüllü yarışmaların gerçekleştirildiği etkinlik izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Sunumunun ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey tarafından Sibel Yazgan Tel’e plaket takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.