Ulu önder Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce Gençlik Merkezi tarafından da düzenlenen programlarla anıldı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Düzce Gençlik Merkezi, Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü nedeniyle anma programı hazırladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, "Atatürk’ün bizlere gösterdiği mücadele azmi ve yüklediği sorumlulukları asla unutmamalı ve gösterdiği hedefleri asla unutmamalıyız. Ancak bu şekilde Atatürk’ün emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz" diyerek Atatürk şiiri okudu. İl Müdürü Dereci’nin konuşmasının ardından Gençlik Merkezi tiyatro grubundan bir öğrenci Atatürk konulu şiiri okudu.

Ulu Önder’in anma programında Yeni Taşköprü Anaokulu öğrencilerinin sahnelediği şiir dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cenaze töreninin belgeseli izletildi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği anma programında Düzce Gençlik Merkezi tiyatro grubu öğrencileri Gençliğe Hitabeyi tiyatral dille sahneledi. Ulu önder Atatürk, ölümünün 76. yıldönümü anma programı Gençlik Merkezi müzik grubu öğrencilerinin Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.