Düzce Üniversitesi Sahne Sanatları ve Gezi Topluluğu, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Düzce Hilmi Çilingir Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Sahne Sanatları ve Gezi Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Şenol Şirin rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarete Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretle ilgili düşüncelerini paylaşan Öğretim Görevlisi Şenol Şirin, “Dünün gençleri, bugünün yaşlıları olan büyüklerimizi hatırlamak ve yüzlerinde küçükte olsa bir tebessüm bırakmak amacıyla bu geziyi düzenledik” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in “Küçüklere şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı göstermeyen bizden değildir!’” sözünden hareketle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Öğretim Görevlisi Şenol Şirin, yaşlıların hayat tecrübelerinin öğrencilere yol göstereceğini ifade etti.

Sahne Sanatları ve Gezi Topluluğu olarak, sosyal sorumluluk adına birçok etkinliğe imza attıklarını dile getiren Şenol Şirin, huzurevinde sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirtti. Yaşlılarımızın tecrübeleri, anlattıkları yaşam hikayeleri ve yaşama sevinçlerinin öğrencilerin üzerinde son derece etkili olduğunu söyleyen Şirin, bu tür etkinliklerle öğrencilerin sorumluluk duygusunu artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Şenol Şirin, “Cenap Şehabeddin yaşlılıkla ilgili olarak, ‘Akıl yaşta değil baştadır; fakat aklı başa yaş getirir.’ sözünde de belirttiği gibi aklı başında olan gençleri ve yarının ihtiyar adaylarını, çok geç olmadan, akıp giden zamanın da farkında olmaları için bu etkinliği organize ettik” ifadelerini kullandı.

Ziyarette kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Düzce Hilmi Çilingir Huzurevi çalışanlarına teşekkür eden Şenol Şirin, sosyal anlamda geçlerin kendilerini geliştirmelerine imkan verecek birçok projeyi gelecek günlerde hayata geçireceklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.