Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında alışveriş merkezinde gençleri uyuşturucunun zararları hakkında bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında uyuşturucuya savaş açtılar. Üniversite öğrencileri proje kapsamında, özellikle gençleri ve ailelerini bilgilendirerek, broşür dağıttılar. Proje hakkında bilgi veren Gölyaka Meslek Yüksek Okulu 1. Sınıf Öğrencisi Hülya Ahtık, "Uyuşturucu Kullanımının her geçen gün arttığı günümüzde, arkadaşlarımızla birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Arkadaşlarımızla birlikte stant kurarak özellikle genç arkadaşlarımızı ve ailelerini uyarıyor, aynı zamanda da bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Bizim amacımız, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek" dedi.

Uyuşturucu madde bağımlılığının her geçen gün arttığının altını çizen Kübra Öztürk’de, "Uyuşturucu madde bağımlılığı, günümüzde özellikle gençler arasında yaygınlaştığını görüyoruz. Bizde genç arkadaşlarımıza bir mesaj vermek ve uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek için bugün burada, gençlerimizi ve aileleri uyarıyoruz" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu Madde Kullanımının önüne geçmek için tüm toplumun duyarlı olmasını isteyen Nurdan Çam isimli öğrencide, "Uyuşturucu denen illetten genç arkadaşlarımızı kurtarmak için, toplum olarak hep birlikte hareket etmeliyiz. Biz burada Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Uyuşturucu ile ilgili böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. İnşallah bu projemiz amacına ulaşır. Çünkü gençlerimizi uyuşturucu batağından kurtarmak, toplum olarak hepimizin görevi. Uyuşturucu ile ilgili genç arkadaşlarımızı ve ailelerini bilgilendirerek, broşürler dağıtıyoruz. Bu projeyi hayata geçirmemizde bize yardımcı olan ve bize destek veren her kese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Asuman Şahin isimli öğrenci ise, özellikle gençleri uyuşturucu batağından çıkartmak için öğretmen ve ailelerin üzerine büyük görevler düştüğünü açıkladı.