Düzce Valisi Ali İhsan Su, Avni Akyol Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle “Kariyer Sohbetleri” programında buluştu. Vali Su öğrencilere tavsiyelerde bulundu, çalışmadan başarmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Avni Akyol Öğrenci Yurdunda “Kariyer Sohbeti” düzenlendi. Öğrencilerin konuğu Düzce Valisi Ali İhsan Su idi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği sohbet programında Vali Su kendi hayatından bahsetti. Vali Su, kariyer hayatını aşama aşama öğrencilerle paylaştı.

1988 yılında Konya’da kaymakamlık görevine başladığını anlatan Su, kaymakam adayı olarak hangi aşamalardan geçtiğini anlatırken, 3 yıllık bir staj döneminden sonra girilen sınavda başarılı olanların kaymakam olduğunu belirtti.

Kaymakam vekilliğini Bitlis’in Ahlat ilçesinde, ilk kaymakamlığını ise Ankara’nın Evren ilçesinde yaptığını söyleyen Vali Su, öğrenciler arasında Ankaralı olup olmadığını sordu.

Vali Su, “İlk kaymakamlığımı Evren ilçesinde yaptım, orası kasaba idi ilçe oldu. İlçeyi ben kurdum. İlk kaymakamlığı yapacaksınız vatandaşın beklentisi yüksek” dedi ve ilçedeki anılarını anlattı.

Vali Su, Samsun Terme’de 5 yıl görev yaptığını söyleyerek öğrencilere “Aranızda Termeli var mı diye” sorunca ayağa kalkan bir öğrenciye “kimlerdensin” demesi salonda gülüşmelere yol açtı.

Öğrencilere meslek seçimi konusunda da tavsiyelerde bulunan Vali Su, meslek seçimi sırasında önemli olanın hedef olduğunu belirtti ve ”Çalışmadan gayret etmeden başarı mümkün değil” dedi.