Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitimine katılan hayvan severler yapılan törenle görevli kartlarını aldılar.

Hayvan haklarını koruma konusunda bilinçli yerel koruma görevlisi olmak amacıyla verilen eğitime katılan hayvan severler kimliklerini alarak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi oldular. Düzce Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Hasan Kudal, Veterinerler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ve eğitime katılan hayvan severler hazır bulundu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Hasan Kudal, hayvan severlerden oluşan gönüllülere verilen görevli kartları ile hayvanların ve haklarının daha iyi korunmasının amaçlandığını belirtti. Hasan Kudal, “Hayvanları koruma kanununun kurumumuza yüklediği yükümlülüklerden bir tanesi de hayvan haklarını korumak. Sahipsiz hayvanlara sahip çıkmak.Bu bağlamda vali yardımcımız başkanlığında yapılan hayvanları koruma kurulu toplantısında gönüllülere hayvan koruma görevlisi kartı verilmesi kararı alınmıştı. Bu doğrultuda belediye ile çalışmaları başlattık.Kurs düzenledik. Kursun devamında gönüllülere hayvan koruma görevlisi kartı verdik. Bu Düzce’de bir ilk. İnşallah bu uygulama ile hayvanlara daha iyi sahip çıkarız” dedi.

Konuşmanın ardından hayvan severlere belgeleri verildi.