Yığılca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) tüm hızıyla devam ediyor.

Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi çocukların sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak, öğrencileri toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, çeşitli programlar aracılığı ile öğrencilerin temel insani özellikleri kazanmasını sağlamak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere yardımcı olmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Kasım ayı değeri olan “Doğruluk- Dürüstlük ve Alçakgönüllülük“ değeri kapsamında okullarda panolar hazırlanarak tiyatro gösterileri sunulmaya başlandı. AKV Yağcılar İlkokulunda hazırlanan Değerler Eğitimi programına Kaymakam Mehmet Özcan, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kayrancıoğlu, Şube Müdürü Ahmet Taşkıran ve köy okullarından gelen öğrenciler katıldılar.

Kaymakam Mehmet Özcan tiyatro gösterisinden önce öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Değerler Eğitimi panolarını ve resimlerini inceledi. Ardından öğrencilerin hazırladıkları Kasım ayı teması olan Doğruluk, Dürüstlük, Alçakgönüllülük ve Temizlik konulu tiyatro gösterisi sunuldu. Tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Kaymakamımız Mehmet Özcan tiyatro gösterisinde emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek öğrencilere kitap armağan etti. Proje kapsamında “Doğruluk, Dürüstlük, Alçakgönüllülük ve Temizlik” temalı tiyatro gösterileri çeşitli okullarda bütün öğrencileri kapsayacak şekilde gösterime sunuldu.