Düzce’nin Karaca Mahallesi’nde bulunan Mehmet Zahid Kevser-i İmam Hatip Ortaokulu yönetici ve okul aile birliği üyelerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle veli ve öğrencilere aşure dağıtıldı. Bu yıl ilk kez yapılacak aşure etkinliğinin geleneksel hale geleceği ifade edildi.

Bu yıl faaliyete geçen Mehmet Zahid Kevser-i Ortaokulu yönetici ve okul aile birliği üyeleri, Muaharrem Ayı nedeni ile aşure günü etkinliği düzenlediler. Okul bahçesinde yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, diğer okulların müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Aşure Günü etkinliğinde ilk olarak Arapça Öğretmeni Güral Ün, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Ardından konuşan Okul Müdürü Kerim Aşıkoğlu, “Bir ülkenin çocukları o ülke için çok değerlidir. Bizde İmam Hatip olarak çocuklarımıza Hazreti Adem’den son peygamber olan Peygamber Efendimiz’e kadar olan bütün güzellikleri ve doğruyu öğretiyoruz. Bu sayede çocuklarımız toplumda lider ve söz sahibi olacaklar, hem yaşıtlarını hem diğer insanlara kendi öğrettiklerini öğretecekler” dedi.

Konuşmanın ardından okul Kur’an-ı Kerim öğretmeni Numan Veli, kazan açma duası yaptı ve aşure dağıtımı tamamlandı. Okunan dualar ile aşure günü etkinliğine son verildi.