Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Erdal Akgün, grubu adına meclis gündem dışı görüşmelerinde söz alarak Bülent Ecevit’i ölümünün 8’inci yılında saygıyla andıklarını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Akgün, Türkiye Cumhuriyeti’nde 5 kez başbakanlık yapan, Türk siyasi tarihinin en önemli, dürüst, namuslu, Cumhuriyet değerlerine inanan ve savunan ismi Bülent Ecevit’i ölümünün 8’inci yılında unutmadıklarını söyledi. Ecevit’in Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli iz bıraktığını dile getiren Akgün, "O Ecevit ki; ’Demokrasinin olmazsa olmazı özgülüktür’ diyerek, Türk halkının gönlünde ve dilinde ’Karaoğlan’ lakabı ile yer almıştır. Bir zamanlar, ’Umudumuz Ecevit’ diyerek halk kitlelerini peşinden sürükledi. ’Toprak işleyenin, su kullananındır’ diyen, çiftçimizin üretimine dayalı, tütün, haşhaş gibi ürünlerde emperyalist güçlere, ’Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz’ sözleri Ecevite aittir. Çalışan kesimlerin haklarını aramalarını ve güvence altına almalarını sağlamak için Grev-Lokavt Kanunu’nun çıkarılmasını sağlayan, sosyal hak ve özgürlüklerin mimarı, ’Biz milliyetçiliği, Afyon’un haşhaşı, Trakya’nın ayçiçeği, Akdeniz’in mavi sularına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdık’ sözleriyle tanımlayan milletin Karaoğlan’ıdır" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Erdal Akgün, ölümünün 8’inci yılında Karaoğlan Bülent Ecevit’i saygı sevgi ve rahmetle andıklarını belirterek, "Allah nur içinde yatırsın diyoruz" ifadelerine yer verdi.