Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yağışların artması ve havaların soğumasıyla birlikte belediye olarak hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Edirne Belediyesi olarak kış ayı hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Dr. Tanrıkulu, kışa hazırlık toplantılarının 3 ay önce ilgili birimlerle yaptıklarını ifade etti. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimlerinin kış aylarında yaşanacak durumlarla ilgili toplantılarını yaptıklarını dile getiren Tanrıkulu, "Acil eylem planını da yeniledik. Özellikle Edirne’de şehir içi ana arterlerinde olan kış şartlarıyla ilgili son 3-4 yıldır sorun yaşamıyoruz. Çünkü biz park bahçelerle, temizlik işleriyle, fen işleriyle ve su kanal birimimizle beraber şu an için hangi merkezde nerede kimler çalışacak hangi işleri yapacaklar onlarla ilgili bütün çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Eğer hazırlıklı olursanız koruma imkanınız olur. Koruyucu belediyecilik diyebileceğimiz bir belediyecilik yapıyoruz. Önlem alıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"TUZLAMA İLE BİRLİKTE ASFALTA ZARAR VERMESİN DİYE SOLÜSYON KULLANIYORUZ"

Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, olası kar yağışı ve buzlanmalara karşı tuzlamada kullanılan tohum makineleri olduğunu belirtti. Tuzlamanın kürekle yapıldığı takdirde asfalta zarar verdiğini dile getiren Tanrıkulu, "Biz de bu tohumlama makinelerine tohum değil de tuz koyarak ve ince bir şekilde tüm asfalta yayarak bu buzlanmayı engelliyoruz. Biliyorsunuz Edirne’miz tarihi bir kent ve tarihi dokuları çok fazla olan bir kent olduğu için bazı yerlerde onu koruyacak bir ilaç kullanmamız gerekiyor. Onun için biz sıvı solisyonumuzu kullanıyoruz. Bu sıvı solüsyonumuz da asfalta zarar vermiyor. İçerisinde magnezyum klorür var. Bu magnezyum klorürle beraber tuz rezervimizi yeniden gözden geçirdik ve kış hazırlıklarımıza başladık. Su kanal birimimizde donma olasılığı olan bazı araçlarımız var onlarla ilgili koruma özelliklerini yaptık" dedi.

"HASTANE GİBİ TOPLU YAŞAM YERLERİNE ÖNCEDEN TUZ GÖNDERİYORUZ"

Tanrıkulu, "Biz 3-4 yıldır okullar, hastaneler, özel hastaneler ve toplu yaşam yerlerine biz önceden tuz gönderiyoruz. Biz başka yerlere bakarken oradaki çalışanlar da hiç olmazsa kendi imkanlarıyla o okulların, hastanelerin, özel hastanelerin ve toplu yaşam yerlerinin giriş çıkışını sağlayabilsinler. Böylelikle ‘Vay efendim belediye bana gelmedi, bizim buraya tuz atmadı’ durumu olmuyor" şeklinde konuştu.