Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın en büyük destekçisi olduğu ETSİF’te bu yıl 100’e yakın firmanın katılımı ile 260 bin ziyaretçiyi ağırladı.

656’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında 5 gün sürecek olan tarım ve tarım aletleri olmak üzere, iş makineleri, otomotiv, hayvancılık ürün ve ekipmanları, zirai ilaç, gübre ve bankacılık ve hizmet sektörlerinin yer aldığı fuarın açılışına, Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuar Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz Demokrasi nöbetinde hayatını kaybeden şehitlerimizi anma adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ile başladı.

“Ekonominin kalkanları olmaya devam edeceğiz”

Fuarın açılış konuşması gerçekleştiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt "Edirne’miz de, 656’ıncı Tarihi Kırkpınar Güreşleri Haftası ile aynı zamanda gerçekleştirilen ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak en büyük destekçisi olduğumuz, üretici ile tüketiciyi bir araya getiren Fuarımız, bu yıl 17’inci kez kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıl, fuarımızı açtığımız bu günlerde, ülke olarak kötü bir tecrübe yaşamıştık. Bizler iş camiası olarak ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, Türkiye’nin 365 İlinde eşzamanlı gerçekleştirilen basın açıklaması ile duruşumuzu tüm kesimlere duyurmuştuk. Bu yıl aynı duruşu, birlik beraberlik ve demokrasiye sahip çıkma irademizi, yine 13 Temmuz tarihinde tüm Türkiye’ye ve dünyaya sergileyeceğiz. Biz iş camiası olarak var gücümüzle, ekonominin kalkanları olmaya devam edeceğiz. Demokrasimize kastedildiği o dönemde, çok şükür ki ekonomimize darbe vurdurmadık. El birliği, gönül birliği ile işimizi yapmaya devam ettik. Edirne iş dünyası olarak demokrasiden yana olduğumuzu bir kez daha buradan yenilemek istiyorum." dedi.

Açılış töreni İl protokolünün fuar alanındaki stantları gezmesi ardından son buldu.