Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatları ile Valilik binasını tarihi kimliğine kavuşturma çalışmaları başladı. Valilik bahçesinde bulunan tarihi binalara uygun olarak yapılacak olan tadilat çalışmalarının, Başbakan Davutoğlu’nun 24 Aralık’ta yapacağı Edirne ziyaretine yetiştirileceği bildirildi.

Valilik binasında yapılacak olan tadilat, onarım ve dış cephe yenileme çalışmalarında iş kazalarının önüne geçmek ve iş güvenliğine verilen öneme örnek teşkil etmesi amacıyla dış cephede Güvenlikli H Tipi İskele Sistemi kuruldu. İş güvenliğini ön planda tutan, taşıma kapasitesi yüksek, eleman bazında gerekli testlerden geçirilmiş, kurulması kolay, yan ekipman çeşitliliği fazla olan Güvenlikli İskele Sisteminde kullanılan tüm malzemelerin ilgili TSE standartlarının kriterlerini taşıdığı kaydedildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tadilat çalışmaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Valilik binamızı yıkıp tekrar yapmamızın imkanı yok, bu nedenle binamızı dış cephe giydirmesi yaparak, Valilik bahçesinde bulunan tarihi özelliği olan binalara uygun olarak yapıyoruz. Çalışmalar başladı ve kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Böylece, Edirne’nin tarihi kimliği ve dokusuna uygun bir binayı en azından görünüş olarak kazandırmış olacağız" dedi.