Emniyet Teşkilatı bünyesinde çalışan sivil personeller, sendikalaşma yolundaki ilk resmi adımı yapılan genel kurul toplantısı ile perçinledi.

Sivil Personel Sendikası (SİPER-SEN) uzun bir süreden beri Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerde çeşitli hizmet alanlarında çalışan çok sayıda kişinin bir araya gelmesi ile kuruldu. SİPER-SEN Ankara’da gerçekleşen 1.Olağan Genel Kurul toplantısı ile ilk resmi yapılanmayı gerçekleştirdi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan 22 sivil personelin 4 ay önce bir araya gelerek Edirne ayağını oluşturdukları İl Temsilciliği ve Bölge Koordinatörlüğü’ne ise Sabriye Yalçın getirildi. Yalçın ve ekibinin Edirne İl Temsilciliğini oluşturmasının ardından Ankara’da gerçekleşen toplantıya katılan üyeler burada yapılan 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Genel Başkanlığa Faruk Aytaş’ı seçerek çalışmalara başladı.

Sabriye Yalçın, Edirne İl Temsilciliği’nin yanında Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’yi kapsayan Bölge Koordinatörlüğü görevini de yürütecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Yalçın, "Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 15/j maddesinde yapılan değişiklik ile sendikal haklarımıza kavuşmamızın ardından emniyet teşkilatında görevli sivil personel tarafından kurulan Emniyet Teşkilatı SİPER-SEN’in 1. Olağan Genel Kurulunu Batıkent Meydan Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdik. Geçici yönetim kurulumuzun tüm iş ve işlemlerinin ibra edildiği 1. Olağan Genel Kurulda SİPER-SEN Yönetim Kurulu belirlendi. Faruk Aytaş’ın Başkan olduğu geçici yönetim Ahmet Sağlam, Hidayet Şakalar, Ahmet Burak, Cenap Daştan, Nurgül Mert, Necla Dinç şeklinde oluştu. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan şahsım, sendikanın Edirne İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildim. Edirne İl Emniyet müdürlüğünde görev yapan Necla Özdemir de İş Yeri Temsilcisi olarak seçildi" dedi.