Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi salonunda sergilenen, ‘Tuna Vilayeti ve Koca Balkan’ isimli serginin açılışını gerçekleştirdi. Vali Şahin, "Edirne, Balkanların başkentidir ve bu hepimize tüm kurumlar olarak sorumluluk yüklemektedir" dedi.

Trakya Üniversitesi Enstitüler binası Fuaye salonundaki serginin açılışına, Vali Dursun Ali Şahin’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Burada güzel bir resim sergisinin açılışı için toplandık. Bu serginin burada, Edirne’de açılması ayrıca bir önem arz ediyor. Edirne biliyorsunuz Balkanlara ve Avrupa’ya açılan penceremizdir. Edirne aynı zamanda balkanların başkenti konumundadır. Bu hepimize, tüm kurumlar olarak sorumluluk yüklemektedir. Yüzyıllardır bu özelliğini koruyan ve sürdüren Edirne’de görev yapan idareciler olarak Balkanları hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle Valilik olarak biz sürekli balkan ülkelerine ziyaretlerimizi sürdürüyoruz ve kültürel faaliyetlerimize aralıksız devam ederek oradaki soydaşlarımıza, yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu vesile ile ben bu serginin açılışında emeği geçen herkesi kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.