Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) organize ettiği Plaket Töreni ve Yeni Yıl Kutlaması etkinliğine, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen törende, yılın en başarılı iş adamlarından, girişimcilerinden, bürokratlarından akademisyenlerine kadar çok sayıda başarılı kişiye ödülleri takdim edildi. Burgaz Valisi, Belediye Başkanı ve üst düzey protokolün de katıldığı törende ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da sahneye davet edilerek konuşma gerçekleştirdi. Törende, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan da, Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası ile olan yakın ilişkilerine istinaden, kendilerinin de aynı Edirne’deki gibi bir Kadın Girişimciler Kurulu oluşturmasına vesile olarak rol model olduğu için, ödüle layık görülen tek uluslararası misafir oldu. Elmas Aslan’a plaketi takdim edilirken, Burgaz Oda Başkanı Tzanko Ivanov, "Burgaz’daki kadın girişimciliğin ön plana çıkarılmasında kendisinin emeği büyüktür. Belki farkında değil ama kendisinin başarılı çalışmaları bize ilham kaynağı oldu. Burgaz’da bir Kadın Girişimciler Kulübü oluşturduk. Başarılı Kadın Girişimci Elmas Aslan’a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İLİŞKİLER DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRILDI

Törenin ertesi gününde, ETSO ve BTSO arasında var olan ’İşbirliği Anlaşması’ revize edilerek yenilendi. Burgaz Odası Başkanı Tzanko Ivanov ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’un başkanlığında Burgaz TSO’da bir araya gelen oda yetkilileri, olası işbirliği sahaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yeni dönemde özellikle her iki şehrin kadın ve genç girişimcileri arasında ortak faaliyetler ve ortak projeler gerçekleştirilmesine karar verilirken, iki oda arasında geçtiğimiz yıllara dayanan İşbirliği Anlaşması güncellenerek, her iki başkan tarafından imzalandı. Mevcut AB programlarında ortak projelerden, ortak seminer, konferans ve bilgi akışına kadar çok maddenin yer aldığı protokolde, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, imzalanan anlaşmaya özellikle vize işlemlerinin kolaylaştırılması ve iş adamlarının uzun süreli vize verilmesi konusunda Burgaz TSO’nun her türlü girişimi üstlenmesini talep eden bir madde eklendi.