ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un başkanlığında Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Genişletilmiş Meslek Komite toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya meclis üyeleri ile birlikte meslek komite başkanları ve üyeleri katılım sağladı. Yeterli çoğunluğun sağlanması ile Şubat ayı Meclis Olağan toplantısını başlatan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren açılış konuşmasında, “Bugün Zeytin Dalı Harekâtının 25. günü. Bu süre zarfında komşu ülkenin sınırları içerisinde, kendi sınırlarımızı korumak adına Mehmetçiğimiz büyük özveriyle vatanımızın savunmasını sağlıyor. ETSO Meclisi ve Başkanlık Divanı adına Şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyor, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak Zeytin Dalı harekatına destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte harekatın Ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini dile getirdi.

Meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından genişletilmiş meslek komite toplantısına geçildi. İlk olarak söz alarak Edirne’nin turizmi, çarşıların sorunları konularına değinen ve gelen talepler doğrultusunda kredi destek taleplerini ileten 4. Meslek Komite Başkanı Suna Çelik, "Geçen yıl çarşı kiraları indirildi ve esnaf bir nefes aldı. Bizlere her konuda ve her zaman destek veren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine çok teşekkür ederim" dedi.

Yolcu beraberinde gelen ürünler hakkında söz alan 1. Meslek Komite Başkanı Ali Şener ise, komite üyelerinin taleplerini dile getirdi. Ardından söz alan 6. Meslek Komite Başkanı Nazım Türkoğlu ise, “Alınan karar doğrultusunda pansiyonlar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacak. Yönetmelik maddelerinin ağır olmasından dolayı yeni sezonda Bakanlığın istediği şekle çevirmek bizleri zorlayacaktır” dedi.

Gündemin hızla değişmesinden dolayı genişletilmiş meslek komite toplantılarını daha sık düzenleyeceklerini bildiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, "Öncelikle komite başkanlarımıza toplantıya katılarak kendi sektörleri ile ilgili taleplerini ve sorunlarını tarafımıza ileterek bizi çözüme ulaşmak adına yönlendirdikleri için teşekkür ederim. İşadamlarından veya işdünyasından bize ilettikleri her türlü sorunu çözmek adına çalışmalarımızı sonuç odaklı yürütüyor ilgili Bakanlığa gidene kadar da takipçisi oluyoruz" sözlerine yer verdi.

Yurtdışı ziyaretlerinin uzun vadede ile katkı sağlayacağından söz eden Zıpkınkurt, “Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Dubai ziyaretimiz sonrasında olumlu geri dönüşler almaya başladık. Önümüzdeki günlerde tarım ve hayvancılık ile ilgilenen Dubaili bir iş adamı, yatırım amaçlı İlimizi ziyaret edecek. Bilindiği üzere 2017 Kasım ayında Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Kasım Al Thani’nin Edirne ziyaretinde İlimizi tanıtmıştık. Ardından Şeyh’in daveti üzerine Katar’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette hangi iş kollarında ne gibi ortak çalışmaların yapılabileceği konusunda birçok istişarelerde bulunduk. Bunun sonucunda hayvancılık ve konfeksiyon-tekstil alanlarında İlimizle iş bağlantıları kuruldu” dedi.

Toplantı 2018 fuar takviminin incelenmesi ile son buldu.