Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu ve Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç, AK Parti’ye açılan kapatma davasından gezi olaylarına, e-muhtıradan 17 Aralık sürecine kadar birçok gelişmenin arka planındaki bazı gelişmelere, ’Güçlü Türkiye’ isimli kitabında yer verdi.

Bekleviç, İHA’ya yaptığı açıklamada, kitabın iki temel bölümden oluştuğunu belirtti. Kitabın ilk bölümünde Güçlü Türkiye Partisi’nin kuruluşu ve demokratikleşme sürecinde siyasete gönül vermiş gençlerin, asker-siyaset ilişkisinin normalleşmesi için verdiği mücadelesinin anlatıldığını dile getiren Bekleviç, "İkinci bölümde AK Parti’ye karşı açılan kapatma davası esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışma dönemi, teşkilat ve yerel siyaset dinamiklerine yer veriliyor" diye konuştu.

"GENÇLERİN YAKIP YIKMADAN, KIRIP DÖKMEDEN DE FİKİRLERİNİ PAYLAŞABİLECEĞİ BİR ’GÜÇLÜ TÜRKİYE’ HAYAL ETTİK"

Kitabın içeriği ile bilgiler veren Bekleviç, "14 yıldır süren gerçekten zorlu bir mücadele içerisinde olduk. Bu süre zarfında birçok dost kazandık. Birlikte sıkıntılı yollarda yürüdük. Bazen yorulduk bazen durduk, bazen heyecanlandık koştuk. Elbette hatalarımız oldu. Kah alkışlandık kah eleştirildik. Sevildik, sevindik, üzüldük. Ama hep bir arada durduk. Gençlerin yakıp yıkmadan, kırıp dökmeden de fikirlerini paylaşabileceği bir ’Güçlü Türkiye’ hayal ettik. Bu kitapta Türkiye’nin geleceği için hayallerinin peşinden koşup duran bir avuç genç ile tanışacaksınız. Umarım bu mücadelemiz başka genç arkadaşlarımıza da ilham verir. Çünkü bu ülkenin kaderini gençlerin değiştireceğinden eminim. Kutuplaşmayı bitirip Türkiye’nin enerjisini Türkiye’nin 2023 hedefine ulaştıracak olan yine bu ülkemizin gençleri olacaktır. Ülkemizde her bir yaş grubundan tam bir milyon gencimiz bulunuyor. Dolayısıyla gençlerimizin hayalleri ve donanımı ülkemizin kaderi ile doğrudan ilişkilidir. Eğer yeni Türkiye bir yolculuk ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te Güçlü Türkiye bu yolculuğun hedefidir" dedi.

TUNA BEKLEVİÇ KİMDİR?

1977’de esnaf çocuğu olarak Edirne’de doğdu ve Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi okudu. 2000’de Ekonomistler Platformu’nu kurdu. 21 bin üyeye ulaşan dernek bünyesinden 4 ekonomiden sorumlu devlet bakanı çıkarttı. 2004 yılında köy köy tüm Anadolu’yu dolaşarak Anadolu’nun Genç Liderleri’ni bir araya getirmeye çalıştı. 2005 yılında Bilgi Üniversitesi mezunlar cemiyetini kurarak ilk dönem başkanlığını gerçekleştirdi. 2006 yılı sonunda ’Daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi’ talebi ile Güçlü Türkiye Partisi’ni (GTP) kurdu. Partisi 33 şehirde teşkilatlanmasını tamamlamasına rağmen erken seçim kararı alınınca seçimlere giremedi. 2007 yılında 32 ülkeden 52 siyasi partinin dahil olduğu ’Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu’nun (International Forum for Democracy and Peace) başkanlığına seçildi. 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Edirne 2. sıra Milletvekili adayı oldu. Aynı yıl Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış’ın danışmanlığına atandı. 2013 yılından bu yana T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanlığı, Sağlık Politikaları Kurulu Üyeliği ve Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini sürdürmektedir.

Bekleviç, ulusal gazetelerde yayınlanan yazıları yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2004 yılında basılan ’Kağızman Modeli’ ve 2006 yılında basılan ’2023’ isimli kitapların da yazarıdır.