Edirne’nin Keşan ilçesinde hava kirliliğinin üst seviyelerde bulunması dolayısıyla önlem amacıyla başlatılan doğalgaz kampanyasına, Keşan Müftlüğü’ne bağlı imamlar destek verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Marmara Bölgesi’nin havası en kirli yerleşim yerlerinden biri olarak belirtilen Edirne’nin Keşan ilçesinde, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla başlatılan doğalgaz kampanyası 30 Aralık’ta sona erecek. Keşan’daki elektrik abonelerinin yüzde 15’i olan 4 bin 500 kişinin, Edirne İl Özel İdaresi adına açılan Doğalgaz Katılım Bedeli hesabına 335 TL yatırması durumunda geleceği öne sürülen doğalgaz için Keşan Kaymakamlığı başkanlığında Doğalgaz Platformu oluşturuldu. Oluşturulan Doğalgaz Platformu’na bir destek de, Keşan Müftülüğü’ne bağlı imamlardan geldi.

"DİN GÖREVLİLERİ OLARAK BU KAMPANYANIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAK İSTİYORUZ"

Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu ve beraberindeki din görevlileri, Keşan’a doğalgaz gelmesine destek amaçlı Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli’ni yatırmak için Ziraat Bankası Keşan Şubesi’ne geldi. Koyuncu ve beraberindeki din görevlileri, burada 335 TL olan Abone Bağlantı Bedeli’ni yatırdı. Paralarını ilgili bankanın hesap numarasına yatırdıktan sonra açıklama yapan Müftü Koyuncu, Keşan’da başlatılan kampanyayı önemsediklerini ve destek verdiklerini vurgulayarak, "Çünkü din görevlileri her yerde ve her zaman en önde olmuşlardır. Milli Mücadeleyi de başlatanlar din görevlileridir. Bu kampanyanın insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz olaya sağlık, sıhhat açısından bakıyoruz. O bakımdan kampanyaya öncülük yapmak istedik. Keşan’a doğalgazın mutlaka gelmesi gerekiyor. Ben İstanbul’da doğalgaz kullanmış biri olarak geçen hafta Cuma günü Merkez İki Şerefeli Cami’de verdiğim vaazda da bunu paylaştım. Herkese izah ettim. Kampanyanın öncülüğünü yapmak istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz diye düşünüyorum" dedi.

CAMİ DERNEKLERİ DE YATIRACAK

Keşan merkezde görev yapan yaklaşık 25 din görevlisinin doğalgaz aboneliği için para yatırdığı bilgisini veren Koyuncu, Keşan’da bulunan tüm camilerin koruma ve yaşatma derneklerinin de dernek başkanları aracılığı ile doğalgaz aboneliği için para yatıracaklarını belirtti.

Öte yandan, 4 bin 500 olması gereken Doğalgaz aboneliği için Ziraat Bankası Keşan Şubesi’nde açtırılan hesap numarasına 830 kişinin para yatırdığı, kampanyanın bitmesine sayılı günler kala kendiliğinden gelerek abone parası yatırmak isteyen vatandaş sayısında önemli bir artış olduğu kaydedildi.