Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, incelemelerde bulunduğu Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları güzergahına seyyar tuvalet konulması talimatı verdi.

Edirne Valisi Dursun Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdare Amiri Nedim Özırmak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdür Vekili Ertan Çağlar ile birlikte son günlerde Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında uzun TIR kuyruklarının oluşması nedeniyle Kapıkule güzergahında incelemelerde bulundu. Uzun TIR kuyruklarında bekleme yapan sürücülerin sıkıntılarını dinleyen Vali Şahin, bu güzergahlara seyyar tuvaletler konulması talimatı verdi.

"KAPIKULE VE HAMZABEYLİ GÜZERGAHINA SEYYAR TUVALETLER KONULACAK"

TIR sürücülerinin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, "Son günlerde Avrupa’ya açılan sınır kapılarımız olan Kapıkule ve Hamzabeyli’de bazı nedenlerden dolayı uzun kuyruklar oluştu. Kuyruklar nedeniyle biz de inceleme yapmak ve sıkıntıları dinlemek üzere gece gündüz mefhumu gözetmeden buralara geldik. Bu kuyruklarda bekleyen sürücü kardeşlerimiz en insanı ihtiyaçlarını gideremediklerini ve tuvalet sıkıntısı olduğunu bizlere ilettiler. Bu konuda çok haklılar kilometrelerce uzayan kuyruklarda bekleyen sürücüler her zaman bir tesis bulup da ihtiyacını gideremiyor, bu nedenle hemen Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına giden güzergahlara belirli aralıklarla seyyar tuvaletler konulacak. Böylece en insani bir ihtiyaç ve sıkıntıyı gidermiş olacağız" dedi.

Vali Şahin, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından temin edilecek olan seyyar tuvaletlerin bir iki gün içerisinde yerleştirileceğini sözlerine ekledi.