Edirne Belediye Başkanlığı, şehir merkezindeki araç trafiğinin sebep olduğu gürültüyü en aza indirgemek için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında ’Karayolları Gürültü Haritalama Projesi’nde, Edirne pilot bölge seçildi.

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği projeleri kapsamında şehir merkezinde araç trafiğinin neden olduğu gürültüyü en aza indirgemek amacıyla başlatmış olduğu ’Karayolları Gürültü Haritalama Projesi’nde, Edirne’nin pilot bölge olarak seçildiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve proje kapsamında bulunan Avrupa Birliği eğitmenleri tarafından verilen Stratejik Gürültü Haritalama eğitimlerine, Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personellerinden Gürcan Uçak ve Tolga Gökbilen katıldı.

Eğitimler sonucunda, Edirne’de Talatpaşa Caddesi ile Kıyık Caddesi’nin ele aldığı, bu caddeler üzerindeki konutlara yoğun gürültüye sebep olan alanların tespit çalışmaları yapılarak, eylem planı çıkartılacağı ifade edildi. Gürültü haritasının çıkarılması ve eylem planının hazırlanmasının 2015 yılının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.