Edirne’nin Keşan ilçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ’Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) kapsamında onaylanan ’Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor’ Projesi kapsamında, suça sürüklenen çocukların ailelerine ziyaretlerde bulunuldu.

Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Caner Aksungur’un koordinesindeki, Proje Sorumlusu Polis Memuru Olcay Bilmiş, Başpolis Vedat Genççağı, Polis Memuru Filiz Ceylan Durğut, Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Neşe Artan ve Gönüllü Psikolog Burçe Şeftali’den oluşan heyet, daha önce tespit edilen suça sürüklenmiş çocukların ailelerini, projenin ’Eğitim Verilenlere Rehberlik Edilmesi-Yönlendirme ve Teşvik Etme’ faaliyeti kapsamında ziyaret etmek için Yenimescit Mahallesi’ne gitti.

FİKRET KANTAR: "PROJENİN SONUCUNU ALMAYA BAŞLADIK"

Heyet, mahalle girişinde Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar tarafından karşılandı. Burada proje hakkında konuşan Kantar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin son derece faydalı olduğunu dile getirerek, "Suça sürüklenen çocuklar adına oldukça faydalı şeyler yapıldı. Bunun sonucunu da almaya başladık. Proje kapsamındaki mesleki faaliyetler nedeniyle çocuklarımız meslek sahibi de olacak" dedi.

OLCAY BİLMİŞ: "63 ÇOCUĞUMUZUN AİLELERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ"

Projenin ’Eğitim Verilenlere Rehberlik Edilmesi-Yönlendirme ve Teşvik Etme’ faaliyeti ile ilgili olarak bilgi veren Proje Sorumlusu Polis Memuru Olcay Bilmiş, "Seracılık eğitiminde devam eden 2. Grup 26 kursiyerin takibi için ailelerine, yine suça sürüklenmiş, mağdur, korunmaya ihtiyacı olan veya kaçma sonrası bulunmuş, risk grubundaki İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce tespit edilen 100 çocuktan hala Keşan’da ikamet eden çocukların tekrar suça sürüklenmesinin önlenmesi, aile ve çocuk arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi, çocuğu sokakta bekleyen zararlar konusunda çocukların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla suça sürüklenen, hala ilçemizde ikamet eden 63 çocuğun ailelerine aile ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Aile ziyaretlerinde, aile içi iletişim, madde bağımlılığı, toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallar hakkında Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte bilgilendirmeler yapılarak eğitim amaçlı çocuklara çeşitli hediyeler verilecektir" diye konuştu.

Heyet, daha sonra ailelere bire bir ziyaretlerde bulundu.