Edirne’nin Keşan ilçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ’Kariyer Sohbetleri’ programına katıldı.

Keşan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Keşan Yurt Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programda Kaymakam Dınkırcı, ilk olarak Yurt Müdürü Hüseyin Dinçer’den yurt ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Dınkırcı konuşmasında, kendisi ve daha önce görev yaptığı yerler hakkında bilgi verdikten sonra yönetim kavramının dünyada ve Türkiye’de bittiğini, artık yönetişimin kullanıldığını ifade etti.

’Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir’ felsefesini benimsediğini ifade ederek, özellikle kız öğrencilerden asgari üniversiteyi mümkünse yüksek lisans ve doktorayı bitirmesini isteyen Kaymakam Dınkırcı, öğrencilerden mutlaka yabancı dil ve proje hazırlama konularında kendilerini geliştirmeleri, Avrupa Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansına proje hazırlamalarının önemi üzerinde durdu.

Kaymakam Dınkırcı, daha sonra Keşan’ın tarım, hayvancılık, turizm, ticaret, OSB, ve doğal gaz hakkında bilgiler vererek bölgenin geleceği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.