Edirne’nin Keşan ilçesinde hizmet veren Keşan Ortopedik Engelliler Derneği, 2014 yılında da çeşitli faaliyetlerde bulunarak, çok sayıda engelliyi sevindirdi.

Dernek Başkanı Taner Aykut, yaptığı açıklamada derneğin 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu kamuoyu ile paylaşırken, çok sayıda engelli vatandaşa yardımda bulunarak engellilerin sorunlarını da bire bir dinleyip, sorunları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Şimdiye kadar, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 51 adet tekerlekli sandalye verdiklerini, 1 adet akülü tekerlekli sandalye verdiklerini bildiren Taner Aykut, "369 çift koltuk altı değnek, 11 çift dirsek altı değnek, 6 adet yürüteci, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza ulaştırdık. 5 adet havalı hasta yatağı, 2 adet ise solunum cihazını engelli vatandaşlarımıza teslim ettik. 170 paket, toplamda 5 bin 100 adet hasta bezi alarak ihtiyaç sahiplerine verdik" dedi.

"18 ENGELLİ ARKADAŞIMIZA RAPOR VE MAAŞ İŞLERİNDE YARDIMCI OLDUK"

40’ar kilogramlık 100 çuval kömür yardımında da bulunduklarını ifade eden Aykut, Engelliler Günü’nde 400 kişilik pilav dağıttıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızı, KETUS’tan araç kiralayarak İstanbul’da maç izlemeye götürdük. Araç kiralayarak, görme engelli vatandaşlarımızı, 2 hafta üst üste Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne götürerek, görme cihazı ve eğitimi almalarını sağladık. 18 engelli arkadaşımıza rapor ve maaş işlerinde yardımcı olduk. 3 engellimizin işe girmesinde yardımcı olduk. Bu faaliyetlerimiz içinde büyük pay sahibi olan başta Keşan Belediye Başkanımız ve Meclis üyeleri ile tüm yardımsever halkımıza teşekkür ederim" diye konuştu.