Edirne’de Karaağaç Mahalle Muhtarı Agah Korkan, çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilk ve orta düzeydeki okullara 381 adet diş fırçası ve diş macunu dağıttı.

Karaağaç Mahalle Muhtarı Korkan, kendisinin ve arkadaşlarının büyük zorluklar çekerek büyüdüğünü belirterek, öğretmenlerinin kendilerine dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını sorduğunda mahçup olduklarını ifade ederek, mahallede bulunan Mustafa Necati İlköğretim Okulu ve Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu’nda eğitim gören toplam 381 öğrenciye diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Muhtar Korkan, "Ben mahallemde bulunan her 2 okulda da eğitim gördüm. Öğretmenimiz bize dişlerimizi fırçalayıp, fırçalamadığımızı sorduğunda bazı arkadaşlarımızın fırçalamadığını görüyordum. Ben de sokakta bu okulda eğitim gören çocuklarımızı gördüğümde dişlerini fırçalayıp, fırçalamadıklarını sorduğumda, bir çoğunun fırçalamadığını gördüm. Bunun için böyle bir proje başlattım ve çocuklarımıza diş fırçası ve diş macunu temin ettim" ifadelerini kullandı.

Korkan, ayrıca mahallesinde eğitim gören dezavantajlı çocuklar ve öğrenciler için belediyenin sosyal projeler üretmesi talebinde de bulunurken, şehir içinde gerçekleştirilen etkinliklerden mesafenin uzaklığından dolayı Karaağaç’taki öğrencilerin mahrum kaldığını söyleyerek etkinlikler yapılırken uzakta bulunan öğrencilerin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Burhan Kabataş ise duyarlı davranışından dolayı Korkan’a teşekkür ederken, "Sağlık ağızdan başlar, çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı bizler için önemli" şeklinde konuştu.