Edirne’nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirne Belediyesi ile Basın Yayın Enformasyon Edirne İl Müdürlüğü iş birliğinde ‘Nostalji Edirne’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde Devecihan’da düzenlenen fotoğraf sergisinde Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün fotoğraf arşivinden 1910 yılından günümüze çekilmiş olan fotoğraflardan derlendi. Fotoğraf sergisi açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Basın Yayın Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Basın Yayın Enformasyon Edirne Şube Müdürleri Uğur Ülgen ile Mehmet Esin ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Nostalji Edirne (1910-1970) adlı fotoğraf sergisine katkılarından dolayı Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek, Basın Yayın Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu’na Edirne’ye özgü el sanatı olan ’Edirnekâri’ işlemeli tablo armağan etti.

Basın Yayın Enformasyon Edirne İl Müdürü Dişlioğlu, BYEGM fotoğraf arşivinden derlenen geçmiş yıllardaki Edirne’yi, belgesel niteliğindeki fotoğraflarla halkın beğenisine sunduklarını söyledi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün fotoğraf arşivinden derlenen 41 adet fotoğraf, Edirne’nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak.