Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan projelerde görev yapan öğretmenlere, İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu’nun yazdığı “Gerçek Özgürlük” adlı kitabı hediye edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen kitap dağıtım etkinliğine, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, Şube Müdürü Filiz Sugözleyen ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, yaptığı konuşmada, Edirne’de görev yaptığı 3 yıllık görev süresi boyunca güzel işlere imza attıklarını dile getirerek, "Bu 3 yıl süre zarfında neler yaptık. Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek, onları biraz geliştirmek adına ciddi ürünler ortaya koyalım diye düşündük. Yaratıcı Zihinler Atölyesi kurduk. Bu proje Türkiye’de bir ilk. 3D yazıcılar var. Türkiye’de özel okullar dahil hiçbir kurumda kullanılmayan bir şeyi biz Edirne’de öğrencilere kullandırıyoruz. Yetenekli öğrenciler atölyeye gelerek tasarım yapıyorlar, yaptıkları tasarımları 3D yazıcılardan çıktılarını alıyorlar. Robot atölyesi var deneyler yapıyorlar. Geçen sene 4 farklı yazar okulu açtık. Matematik olimpiyatlarıyla ilgili ciddi elemeler yaptık. 6 ve 7. Sınıflarda Edirne’de matematiği en iyi olan öğrencileri seçtik. Öğrenciler şimdi olimpiyatlara hazırlanıyorlar. Bizim bu çocuklarla ilgili vebalimiz büyük. Edirne’ye birçok bilim insanı, ekonomi uzmanı, edebiyatçı, şair, yazar getiriyoruz. Okul müdürlerine rica ediyoruz elinizde bir yetenek havuzu olsun. Ben bir edebiyatçı getirdiğim zaman edebiyata ilgisi olan öğrencilerimiz oraya getirin. Ben bir bilim insanı getirdiğim zaman proje hazırlayabilecek fizikle ilgili, matematikle ilgili, mühendislikle ilgili yeteneği olan veya idealleri, hayali olan öğrenciyi getirin. Biz müdürlerimizden bunu istiyoruz. Bizim yaptığımız her projede, her işte canı gönülden, bütün mesaisini harcayarak, hiçbir karşılık beklemeden bu işleri yapmaya çalışan öğretmenlerimiz var. Siz o öğretmenlerimizdensiniz. Verdiğiniz katkılardan dolay teşekkür ediyoruz. Yeni projelerle gelirseniz biz bunlara destek vermeye hazırız" dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğretmenlere Doğan Cüceloğlu’nun yeni çıkan “Gerçek Özgürlük” adlı kitabını hediye etti.