Edirne Belediye Başkanlığı, vatandaşların mağdur olmamaları için parkmetre sisteminde birikmiş geçmiş dönem araç işgal harcı borçlarını ödemeleri gerektiğini belirtti.

Edirne Belediye Başkanlığı, muhtelif tarihli Meclis Kararlarına istinaden işgal harcı alınan yerlerde Belediye Meclis kararı ile vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinde her yıl belirlenen ücretlere göre işgal harcı uygulaması yapıldığını bildirdi. Edirne Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

“2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 52-53’üncü maddelerine göre Araç İşgal Harcı Borcu bulunan şahıslara yönelik olarak 6183 sayılı kanunun 37. maddesine istinaden usulüne uygun tebliğ işlemleri yapılmaktadır. Tebliğ tarihinden itibaren belirtilen yasal süre içerisinde işgal harcı ödemesi yapmayan araç sahiplerine gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için birikmiş geçmiş dönem araç işgal harcı borçlarını ödemeleri önemle rica olunur. Peronlara park eden araç sürücüleri parkmetre görevlisinden giriş fişi almaları daha sonra çıkış yapacakları esnada ödeme yaptıklarına dair ödeme fişlerini istemelidirler. Parkmetre il ilgili şikayetler ALO 153 ya da [email protected] adresine mail ile bildirmelidir. Ayrıca vatandaşlarımız www.parkborcum.com internet adresinden geçmiş dönem araç işgal harcı borçlarını sorgulayıp Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Parkmetre birimine ya da işgal harcı alınan noktalardaki parkmetre görevlilerine araç plakalarını bildirmek koşulu ile ödeme yapabilirler.”