Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Kalkınma Kurulu, 2014 yılının son kalkınma toplantısını Edirne’de gerçekleştirdi.

Edirne Margi Otel’de düzenlenen toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altınel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Edirne Sanayici İş Adamları Derneği (EDSİAD) Başkanı İsmet Açıkgöz’ün yanı sıra kurul üyeleri katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altınel, TRAKYA’nın kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla bölgeye katkı sunmaya devam ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz Ekim ayında Trakya Kalkınma Ajans’ının uluslararası bir kümelenme konferansına ev sahipliği yaparak, 30’a yakın ülkeden sektör temsilcilerini Tekirdağ’da buluşturduk" dedi.

“AJANSIMIZ BÖLGENİN TANITIMINA VE KALKINMASINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEK”

Altınel, TRAKYAKA’nın yaptığı projelerle bölge insanına ve bölgenin tanıtımına katkılar sağladığını belirterek, "Yine Ajansımız bölgesel tanıtım ve yatırımcı çekme konularına önemle eğilmekte. Sağ olsun arkadaşlar bölgemize daha çok yatırım gelmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Gelen yatırımcılara yatırım alanlarını gezdirmekten, onların evrak işlerini halletmeye kadar çok kapsamlı bir hizmet sunuluyor. Diğer taraftan Edirne’de planlama aşamasında bir güdümlü proje var ki, inşallah tamamlandığında ilin vizyonunu bir adım daha ileri taşıyacak. Ajansın sağladığı büyük mali destek, valilik ve belediyenin de ortaklaşa çalışmasıyla Tunca nehri üzerinde bir turizm projesi hayata geçiriliyor. İnşallah bunun da gerekli onay ve izinleri alındıktan sonra temeli atılacak. Proje ile Tunca nehrinin önüne bir set çekilecek, su yükseltilecek ve etrafa rekreasyon alanları inşa edilecek. Edirne de bu şanslı illerden birisi olacak" diye konuştu.

ŞAHİN: “258 PROJEYE 30 MİLYON TL DESTEK SAĞLADIK”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de bölgesel sanayileşme, tarımsal üretim, turizm ve sosyal kalkınmanın uyum içerisinde geliştirilmesine ve yerel aktörlerle işbirliği içerisinde olmanın önemine değinerek, "Ajans bir yandan bölgedeki kurumların kapasitesini artırma amaçlı sunmuş olduğu eğitim ve danışmanlık desteğinin yanı sıra bölgede turizmin geliştirilmesi, çevrenin korunması, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması, sivil toplum kuruluşlarının ve dolayısıyla sosyo-ekonomik yaşamın geliştirilmesi amacıyla çok sayıda projeye destek veriyor. Bugüne kadar 258 projeye 30 milyon TL’lik bir destek sağladık. Eş finansman ile bölgeye aktarılan kaynak 64 milyon TL oldu" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı ile işbirliği halinde olan TÜRKONFED tarafından hazırlanan Trakya Bölgesi illerinin gelişimine yönelik senaryolarının da yer aldığı çalışmalar, Doç. Dr. Ümiz İzmen’in sunumuyla katılımcılara aktarıldı.