Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimleri ile Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu olan Solotürk gösteri timi Edirne’ye geliyor. 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluş Törenleri dolayısıyla kente gelecek olan Solotürk timi, bütün dünyanın hayranlıkla izlediği gösterilerini sergileyecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "25 Kasım Edirne’nin kurtuluş törenlerinde halkımızın manevi duygularını güçlendirmek ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü göstermek amacıyla, ‘Solotürk Türk Yıldızları’ gösteri ekibi gösteri uçuşu yapacak. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları halkımıza unutulmaz bir gösteri sunacaklar. Ben şimdiden uçuş ekibine ve Türk Hava Kuvvetlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Şahin’in girişimleri ile Edirne semalarında gösteri yapacak olan Solotürk gösteri timi, Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibinden oluşuyor.