Türkiye Kamu-Sen Edirne Şubesi Üyeleri, Saraçlar Caddesi Postane önünde toplanarak, ek zam istediklerini basın açıklaması yaparak duyurdu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Alim Kanpolat, postane önünde basın açıklamasını okuyarak, "Eriyen maaşların telafisi için, artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, ek zam istiyoruz" dedi.

Kanpolat, "4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz. Bu ihmal, bu adaletsizlik 91. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur. Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, yüzde 100 zam yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam bin lira zam yapıyorsunuz" şeklinde konuştu.