Edirne’de kimsesi olmayan 66 yaşındaki Aysel Özkan yaşam mücadelesi veriyor. Ölen eşinden 300 lira maaşla kirada yaşayan Özkan, hayatını fırınlardan ekmek isteyerek sürdürmeye çalışıyor.

Umurbey Mahallesi’nde ikamet eden ve eşi öldükten sonra borçlarını ödeyemediğinden cezaevinde 20 gün kaldığını belirten Özkan, "Eşim, kızımın ölümünden sonra akıl sağlığını yitirdi. Eşimi kandırarak çeşitli yerlere imza attırmışlar, evimize icra kağıtları gelince eşim bu yaşananlara dayanamayarak hayatını kaybetti. Eşim 2012 yılında öldükten sonra çok büyük sıkıntılar yaşadım. Çevremde hiçbir akrabam yok, tamamen yardımseverlerin yaptığı yardımlarla yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Düzenli bir gelirim olması için iş aradım. 66 yaşında olduğum için kimse bana iş vermedi. Yetkililerden tek isteğim bana düzenli bir maaş bağlamaları ve hayatımı onunla devam ettirmek istiyorum" dedi.

Yaşadığı evin faturalarından yediği ekmeğe kadar yardımseverlerin kapılarını çalarak karşılamaya çalışan Özkan, Edirne’de yetkili birimlerden yardım istiyor.