KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, İl Müftülüğü ile iş birliği yaparak hayat geçirdiği ‘Herkes O’nu Okuyor ve Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projeleri ile çocukların ve gençlerin insanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimizi tanımalarını ve örnek almalarını hedeflediklerini belirtti. Proje kapsamında Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 4 ayrı kitabın okunduğuna dikkatleri çeken Okçu, 5 ayrı kategoride yapılan sınavın 70 okulda, 600 gönüllü öğretmenin gözetiminde olduğunu söyledi.
Okçu, sınav öncesi süreçte evlerde Efendimizin Hayatını anlatan kitapların okunması, ailelerin çocukları ile birlikte sınava hazırlanması ve yaşanılan heyecanın da çok önemli olduğuna dikkatleri çekti. Türkiye’de bir ilk olan projenin aynı zamanda sosyal bir sosyal sorumluluk da içerdiğini belirten Okçu, sınava Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 250 hükümlü ve tutuklunun 26-27 Mart tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinin de 2 ayrı kategoride 12 Mayıs tarihinde katılacak olmasının her anlamda güzel ve bir ilk olduğunu dile getirdi. Okçu, 7 Nisan’da geniş katılımlı bir ödül töreninin yapılacağını, her kategoriden başarılı olacak 63 er öğrenciye hediye verileceğini  ve 22 Nisan’da da proje kapsamında yer alan 2 ayrı yerde Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.
Sınava giren öğrencilerden Arzu Can, sınavın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek Efendimizin hayatından sorula çıkacak olmasından dolayı sınava ciddi bir şekilde hazırlandığını söyledi. Verilecek ödüllerden çok bu sınavdan en iyi sonucu almayı önemsediğini dile getirdi.
Öğrenci velilerinden Suat Ceylan, 5.sınıfa giden Ahsen Ceylan adlı kızı ile sınava geldiğini, gerek sınava hazırlık gerekse sınav anının kendilerini her anlamda ayrı bir heyecan yaşattığını söyledi. Efendimizin hayatından soruların olduğu sınavın farklı kategorilerde yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Ceylan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
2 kızının sınava girdiğini belirten Cahit-Emine Suci çifti sınavı her anlamda önemsediklerini belirterek bu projeyi en ince ayrıntısına kadar planlayan kurumlara ve ilgililerine teşekkür etti.Suci çifti örnek alınabilecek en önemli ismin Peygamber Efendimiz olduğuna dikkatleri çekerek genç nesillerin O’nun hayatını daha iyi bilmeleri ve anlayabilmeleri için bu sınavın önemli etkisi olduğunu belirtti.
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KAREGDER ile birlikte düzenledikleri proje hakkında yaptığı açıklamada “Bu tür çalışmalar gelecek nesillerin yetişmesinde farklı bir kilometre taşı oluyor. Öncesi ve sonrası ile verilecek ödüllerle ve yaşanılacak heyecanlarla öğrenciler için unutulmayacak bir hatıra olarak zihinlerde kalacak.” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı açıklamada gösterilen ilginin çok önemli olduğuna dikkatleri çekerek Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında KAREGDER ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen sınavın ve ağaç dikme kampanyasının Türkiye’deki en anlamlı etkinlikler olduğunu dile getirdi. Sınavlara öğrencilerin dışında Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutukluların da girecek olmasının  sevindirici olduğunu ifade eden Vali Kahraman, KMÜ’deki öğrencilerin de Karamanlı olsun olmasın  okuldaki yoğunluklarına rağmen böyle bir çalışmanın içinde yer almasının takdire şayan bir durum olduğunu belirtti.