KARAMAN MİLLETVEKİLİ, TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN YENİ ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASI VESİLESİYLE BİR MESAJ YAYINLADI
ELVAN MESAJINDA:

''Son yıllarda ülkemiz, eğitim alanına yönelik yatırımlar ile birlikte ciddi bir eğitim üssü haline gelmiş, bölgede bu alanda yatırım yapmak isteyen başta uluslararası üniversitelerin ilgisini çekmeye başlamıştır. Bu sayede geçmişe nazaran çok daha hızlı gelişen ve değişen dünya gündeminin değişmez konusu olan eğitim ve bilim hususunda ülkemizin bölgesinde merkezi bir konuma oturması çok da uzak değildir. Bu konuda her geçen gün ciddi ilerlemeler kaydeden ülkemizin yakaladığı ivmeden her kademede eğitim kurumlarımız da payını almaktadır. Her branşta ilk ve orta öğretim kurumlarımızın yanı sıra okul öncesi eğitim veren kurumlarımız ve üniversitelerimiz ise bu konudaki umutlarımızı pekiştirmektedir.

Geleceğine yatırım yapmak isteyen toplumların öncelikli hedefinin eğitim olduğu artık herkesin kabul ettiği bir gerçektir. Dünya gündemini yakından takip etmek, yeni fikirler oluşturmak, yaratıcı fikirlerle ülkesine ve toplumuna faydalı olmak herhalde iyi bir eğitim sayesinde olacaktır.

Eğitimdeki yapısal sorunlar başta olmak üzere diğer bütün sorunları çözmek konusunda her zamankinden daha fazla gayret göstermekte olup bu konuda gereken ne varsa yapmak azminde olduğumuz bilinmelidir. 4+4+4 sisteminin de bu konuda elimizi güçlendireceğini, kronikleşmiş meselelerin çözümünde ve yeni nesillerin çağın gerçeklerine uygun olarak yetişmesi hususunda ciddi bir altyapı sağlayacağına inancımız tamdır. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması için eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak, fırsat eşitliğini sağlamak, fiziki altyapıyı tamamlamak suretiyle her yönden donanımlı, bilgili ve aydın gençler yetiştirir konuma gelmek öncelikli hedefimiz olmalıdır.
Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve milletimiz adına en iyi şekilde yetiştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sağlamak birey olarak her ebeveynin görevi olmakla birlikte topyekûn toplumumuzun da vazgeçilmez önceliği olmalıdır. 
Eğitimin vazgeçilmezi olan eğitimcilerimizin bu süreçte fedakârca yürüttükleri çalışmaların da geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yarınlara hazırlanmasında ne derece önemli bir yere sahip oldukları bilinen bir gerçektir.
Yeni bir eğitim ve öğretim yılının daha başlaması vesilesiyle tüm öğrenci yavrularımızı sevgiyle kucaklıyor öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim camiamızın bütün mensuplarına başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum,''dedi.

........................

KARAMAN MİLLETVEKİLİ MEVLÜT AKGÜN’ÜN 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NEDENİYLE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI;

Gelişmiş ve ileri ülkeler arasında yer almanın en temel koşulu, çağdaş Türk Toplumu olarak, eğitimin kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmaktır. 

Yaşadığı topluma kendi istekleri doğrultusunda yön verebilme gücüne sahip, 21. Yüzyıl'a uygun, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi, ancak çağdaş eğitim ve öğretim programlarının izlenmesiyle olanaklıdır. 

AK Parti Hükümetleri olarak eğitim sistemimizi bilgi, teknoloji ve iletişim çağının gereklerine uygun hale getiriyoruz, getireceğiz. Günlük yaşamda yararı olmayan kalıp bilgilerin genç belleklere, ezbercilikle yerleştirildiği dönem artık bitmiştir.

Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek gençlerimiz, dış dünyadaki bilince ve karşılaştırmalı örneklere açık olarak yetiştirilmelidir. Bu da ancak eğitimde akılcılık, bilimsellik ve verimlilik gibi esasların yerleştirildiği ileri programların uygulanmasıyla mümkündür. 

Geleceğimiz olan çocuklarımız, öz eleştirilerini geliştirmiş sorumlu bireyler olarak, toplumsal yaşamda yer almalıdır. Ancak, üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve anne babalara başarılar diliyorum,''dedi.


...................

BAŞKAN UĞURLU: “YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN”

2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bugün (17 Eylül Pazartesi) Yem Sanayi İlköğretim Okulu’nda kutlama etkinliği düzenlendi.

Programa; Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Daire Müdürleri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı açıklama da, bütün öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

Başkan Uğurlu açıklamasında: “Yeni öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
Okul çağında çocuklarımızın ve gençlerimizin alacağı eğitim; bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunabilecek nesillerin yetiştirilebilmeleri yönünden büyük önem taşımaktadır. 
Hükümetimiz eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeler sağlayan hizmetler yapıyor. Çocuklarımız yeni bir eğitim sistemine geçti. Bu sistemin onlara faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Yeni sistem ile birlikte 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.


..................

AK PARTİ İL BAŞKANI KERİM DERELİ; “İNSANI İNSAN YAPAN EN ÖNEMLİ UNSUR EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR.”
Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeni ile yaptığı açıklamasında şöyle dedi;
“Akıl nimetiyle yeryüzüne gelen insan mutlaka öğrenmeye, anlamaya, uygulamaya ihtiyaç duyar. İnsanı insan yapan en önemli unsur eğitim ve öğretimdir.
Biz de, AK Parti olarak, eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeleri sağlayan hizmetlere imza atıyoruz. Hükümetimiz öncelikle ilk defa bütçeden en fazla payın milli eğitime ayrılmasına öncülük yapmıştır. 1967’den beri ilk kez müfredatta kapsamlı değişiklik yapılarak çocuklarımızın araştırma, inceleme, sunma, karar verme, konuşma yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. “Haydi Kızlar Okula” Kampanyası ile 350 bini aşkın kız çocuğu eğitime başlamıştır. “Eğitimsiz medeniyet olmaz” düşüncesinden yola çıkılarak okullaşma oranında yüzde yüze varan bir artış sağlanmıştır.
Okul öncesi eğitim aşama aşama zorunlu hale getirilmekte, böylece çocukların erken yaştaki akıl gücünün ve kabiliyetlerinin kuvvetlendirilmesi ve daha bilgili ve donanımlı olarak yetişmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. Yine ilk kez okunan kitap sayısı karneye yazılarak ve tavsiye temel eser listesi hazırlanarak öğrencilerin okuma ve araştırmaya teşvik edilmesi sağlanmıştır. “Eğitime % 100 Destek” Kampanyası ile hayırseverlerden yeni derslikler, okullar, onarımlar, arsalar, bilgisayarlar bağış olarak kazanılmıştır. 2003’den itibaren ilköğretimde, 2006’dan itibaren de ortaöğretimde olmak üzere Türkiye’de ilk defa ders kitapları ücretsiz olarak okulların açıldığı ilk gün öğrencilerimize sunulmaktadır. Yine İlk kez “Gönül Köprüsü” Projesi kapsamında 100 bin öğrencimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye gezdirilmiş ve değişik şehirleri ve tarihi mekânları tanımışlardır. YÖK ve üniversite bütçeleri % 252 artırılmıştır. Her yıl 1000 öğrencimizin lisansüstü eğitim için yurt dışına gitmesi sağlanmaktadır. 
Bu öğretim yılı yeni ufuklar açısından bir başlangıç bir milat olarak değerlendirilmelidir. Zira bu öğretim yılında eğitim sistemi yeni bir modelle 4+4+4 modeliyle tanışacak, eğitim standartlarımız Avrupa Birliği normlarına uygun olacaktır. 
Öğrencilerimizin internet donanımlı okullarla teknoloji sınıflarıyla, akıllı tahtalarıyla buluşturulması, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize çağın gerektirdiği teknolojileri sunmakla mümkün olacağı anlayışı, çalışmalarımızın temel hareket noktasıdır. Zira eğitim alanında atılan her ileri adım Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır.
Bu anlayışla ve güzel duygularımla yeni öğretim yılının, kıymetli velilerimize, sevgili öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

..................

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GÜNGÖRER; “''2012-2013 EĞİTİMİN YILINA TARİHİ NİTELİKTE REFORMLARLA GİRİYORUZ.”
Ak Parti Karaman İlçe Başkanı Celalettin Güngörer yeni Eğitim Yılının başlaması nedeni ile mesajında;
''2012-2013 eğitimin yılına da büyüyen Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık, bunu da 4 yıllık kademeler halinde şekillendirdik. 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi içinde 4 yıllık kademeler halinde okul tercihlerinizi yapabilecek, yetenekleriniz doğrultusunda arzuladığınız okullara gidebileceksiniz.
Ortaokul ve liselerde seçmeli ders sayısını çoğaltarak, ilgi alanlarınız doğrultusunda sizlere yeni tercihler sunuyoruz. Bu seçmeli dersleri tercih ederek, bilgi ve birikiminizi daha yüksek seviyelere çıkaracağınızı umuyoruz.''
Türkiye'nin daha güçlü , daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitim hayati önem arz etmektedir., ''Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirebilir, sizlere sunduğumuz imkanları ne kadar iyi değerlendirebilirseniz, inanın ki Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır''
Geleceğimizin şekillenmesi ve ülkemizin kalkınmasında eğitim ve öğretimin önemi gün geçtikçe artarken, yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Ülkemizin her köşesinde bilgili ve kültürlü nesillerin yetiştirilmesinde en büyük görevi üstlenen fedakar öğretmenlerimizin, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim gören tüm öğrencilerimizin, tüm eğitim çalışanları ve idarecilerimizin 2012-2013 eğitim öğretim yılını kutluyor, başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."dedi.


.........................

Eğitim-İş Sendikası Başkanı Demir: “Sancılı Bir Eğitim Yılı Başlıyor”
Eğitim-İş Sendikası İl temsilcisi 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni sistemde de bazı eksiklikler bulunduğunu ve ders kitapları yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesinden kaygı duyduklarını söyledi.

Demir, “2012–2013 Eğitim Öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize eğitim çalışanlarımıza, başarılı, huzurlu, en az sorunlu, emeklerimizin karşılığını maddi ve manevi olarak alabileceğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Eğitim İş Sendikası olarak son yıllarda yapılan değişikliklerden özellikle 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının görevleri arasından çıkarılan Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, anayasamızın başlangıç kısmında yer alan temel ilkelere, demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek hükümlerinin kaldırılmış olması ve bu doğrultuda Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının görevleri ve yönetmeliği ile ders kitapları yönetmeliklerinin yeniden düzenlenmesinden kaygı duymaktayız. Bu yıl yapılan değişikliklerde ise toplumun beklentisi okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması iken tam tersi okul öncesi eğitim önemsenmemiştir. Adeta yok sayılmıştır. İlkokula başlama yaşı Türkiye’de 1983–1985 yılları arasında 5–5,5 yaş olarak iki eğitim öğretim yılı denenmiş. Olumsuzlukları görüldüğü için kaldırılmıştır. 6 yaşını doldurmayan çocuklar birinci sınıfın temel becerilerini yerine getirecek yeterli olgunluk düzeyine ulaşamadıkları için sıkıntılı olacaklardır. Bu yaşanan sıkıntılar gelecek eğitimlerini de olumsuz etkileyebilecektir. Mesleki yönlendirmede; ikinci dört yılda sadece İmam Hatip Ortaokulları açılmış, Kız Meslek Lisesinin, Endüstri Meslek Lisesinin ve meslek liselerinin Ortaokulları yok sayılmıştır. 2012–2013 Eğitim Öğretim yılında zorunlu derslerin yanında Din Ahlak ve Değerler, Dil ve Anlatım, Yabancı Dil, Fen Bilimleri ve Matematik, Sanat ve Spor, Sosyal Bilimler alanlarında seçmeli dersler sunulmuştur. Bu derslerin seçimi bu yıl 5. Sınıf öğrencileri içindir. Kademeli olarak önümüzdeki yıllarda 6.7.8 sınıflarda uygulanacaktır. Velilerimiz çocukların ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak bu derslerden haftalık 8 ders saati seçebilirler. Eğitim İş sendikası olarak eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyoruz. Norm kadro fazlası olan sınıf öğretmenlerimize sunulan alan değişikliği veya memurluğa geçiş seçeneklerini doğru bulmuyoruz. Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz için sağlıklı bir planlama ile bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz. Eğitim İş Sendikası olarak bakanlığın olumsuz değişikliklerine karşı her türlü yasal zeminlerde mücadelemizi karalılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.