Karaman Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri ile koordinasyon kurulunun diğer üyeleri katıldı.


Koordinasyon kurulu toplantısının ilimize ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize yakışır bir şekilde karşılanmasında gösterdikleri özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, bölge müdürlerimize, il müdürlerimize ve katkısı olan bütün kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zati alilerini ilimizde görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın kendileri de inşallah Karaman halkının misafirperverliğinden ve ilgisinden memnun olmuşlardır. Bu anlamda bizlere de olumlu dönüşler oluyor. Buda bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.

Yatırımcı kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından projelerle ilgili sunumların yapılması, kurumlar arası koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülmesi ve temennilerle devam eden toplantı, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ve MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı’nın 2021 yılına ait ilimize sağlanan proje destekleri ve aktarılan mali kaynaklarla ilgili yaptıkları bilgilendirmelerin ardından sona erdi.


İlimiz genelinde 2021 yılında mahalli idarelerin yatımları dâhil toplam 280 adet proje üzerinde çalışıldığı belirtilen toplantıda; Projelerin toplam tutarının 4 milyar 895 milyon 058 bin 994 Türk Lirası olduğu ifade edildi. 2021 yılı harcamasının 820 milyon 154 bin 509 Türk Lirası olduğu belirtilen toplantıda, projelerin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75 olarak gerçekleşirken 159 projenin tamamlandığı, 87 projenin ise devam ettiği, 23 projenin ihale aşamasında olduğu, 3 başlanmayan proje olduğu ve 8 projenin de tahliye edildiği ifade edildi.