İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Müdür Yardımcıları Nurettin Doğan, Abdurrahman Kurt, şube müdürleri, okul ve kurum yöneticileri ile il milli eğitim müdürlüğü çalışanları katıldı.

Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacının, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.

“2023 EĞİTİM VİZYONU, SİSTEMİN AMAÇ, YAPI, SÜREÇ VE FONKSİYONLARININ YENİDEN TANZİMİNİ HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ GÖRMEKTEDİR”

Vizyon belgesi ile eğitim bir ekosistem olarak görülerek sistemin tüm alt bileşenlerinin eş zamanlı tasarlanması hedefleniyor diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “2023 Eğitim Vizyonu, sistemin amaç, yapı, süreç ve fonksiyonlarının yeniden tanzimini hayati derecede önemli görmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak gerçekleştirilmek istenen dönüşüm adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramda evrensel- uygulamada yerli, esnek, beceri ve görgü odaklı, hesap verebilir, sürdürülebilir bir ilkesel duruş sergilemektedir” diye konuştu.

“2023 EĞİTİM VİZYONUNDA PLANLANAN DÖNÜŞÜM ÜÇ YILLIK BİR AŞAMALANDIRMAYI İÇERMEKTEDİR"

Planlanan dönüşümün üç yıllık bir aşamalandırmayı içerdiğinin altını çizen Mevlüt Kuntoğlu, “İlk safha olan 2018-2019 eğitim-öğretim yılı tasarım, simülasyon, öncü pilotlamalar ve yeniliklerin kısmi uygulamasıyla başlayacaktır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ülke ölçekli pilotlamalar ve tasarımı biten eylemlerin uygulamaları gerçekleştirilecektir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ise ana hedefler altında sıralanan eylemlerin tümünün hayata geçirilmesi ve bazı eylemlerin etki analizlerinin yapılması sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

“OLUŞTURULACAK 16 EKİPLE, 18 KONU BAŞLIĞINDA 2023 EĞİTİM VİZYONU ÜZERİNE BİR ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalıştay için yapılacağı hazırlık çalışmalarından da bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,  “Şube müdürlerimizin başkanlığında, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan 16 ekiple, 18 konu başlığında 2023 Eğitim Vizyonu üzerine bir çalıştay gerçekleştirilecek. Her bir ekibin farklı bir tarih ve gündemle toplantısı olacak. 7-11 Ocak tarihleri arasında yapılacak çalıştayların sonuç raporlarında; 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında il düzeyinde yapılabilecek çalışmaların, uygulamada karşılaşılan her türlü aksaklıkların tespiti yapılacak. Bu kapsamda her eğitim liderimizin ve öğretmenimizin 2023 Eğitim Vizyonunun Felsefe, Temel Politika, İçerik ve Uygulama ile Okul Gelişim Modeli bölümlerini özümseyerek bütününe hakim olması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt bilgilendirmeler yaparken toplantının son bölümünde okul ve kurum yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.