Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ‘2013 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu’ yayınlandı. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 25 ve 60’ıncı maddeleri uyarınca, hesap verilebilirliği sağlamak ve yatırım harcamalarının verimliliğinin kontrol edilmesi amacıyla hazırlanan raporda, üniversite bünyesinde yapılan ve yapılmakta olan yatırım projeleri ile gelecek yıllar için öngörülen hedefler açıklandı.
Raporda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında KMÜ’ye yatırımlar için tahsis edilen ödenekten toplam 24.651.348,92 TL harcanmış olduğu ve gerek bütçe tertibi gerekse proje ödeneği bazında ödenek üstü harcama yapılmadığı vurgulandı.

“Güneş Enerjili Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Amfi Tiyatro”

Raporda, 2013 yılında KMÜ’ye tahsis edilen sermaye ödenekleri ve bütçe imkânları doğrultusunda, Yunus Emre Yerleşkesi Ana Giriş Kapısı, Asfalt Yol ve Çevre Düzenlemesi, Alt Yapı ve Isı Merkezi İkmal İnşaatı, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu, Rektörlük Konutu gibi yapım işlerinin tamamlandığı belirtildi.

Aynı zamanda İklim Kontrollü Araştırma Serası ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı binasının birinci katının yapımının tamamlandığı, laboratuvar makine-techizatı alınarak Merkezi Araştırma Laboratuvarının faaliyete başladığı ifade edildi.

2013’te tamamlanan projelerin yanı sıra Edebiyat Fakültesi ve 1000 kişilik Konferans Salonu Binası, Sağlık Yüksekokulu Ek Binası, Güneş Enerjili Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatları ile Yunus Emre Yerleşkesi Amfi Tiyatrosu, Ermenek Meslek Yüksekokulu İhata Duvarı ve Çevre Düzenlemesi işlerinin yapımının ise 2014 yılında da devam ettiği vurgulandı.

“Araştırma Merkezi Olmak”

Raporda, üniversitenin ve bölgenin ihtiyacı olan her türlü araştırmanın yapılabildiği bir bilgi merkezi olmak amacıyla yapılacaklar da şu şekilde sıralandı: ”Uluslararası kuruluşlarca denkliği kabul edilmiş merkezi araştırma laboratuvarını 2017 yılında hizmete sunmak, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimini güçlendirmek, Karaman’da faaliyet gösteren en az 5 şirketle staj anlaşması yapmak.”

Eğitim ve öğretimde kaliteyi yükseltmek için eğitim seviyesini uluslararası düzeyde rekabet edebilir seviyeye çıkarmak amacıyla belirlenen hedeflerin de yer aldığı raporda, “2017 yılı sonuna kadar kalite güvence sistemi oluşturarak ‘Kalite Sertifikası’ almak, 2017 yılı sonunda 12.500 öğrenci sayısına ulaşmak ve 2017 yılına kadar yabancı ülkelerdeki en az 500 uluslararası öğrencinin üniversitede öğrenim görmelerini sağlamak hedefler arasında yer aldı.

“Engelsiz Üniversite Projesi”

Ayrıca KMÜ’nün tercih edilebilirliğini arttırmak için 2015 yılı sonunda engelsiz üniversite projesini %100 oranında tamamlamak ve öğrencilerin yönetime aktif olarak katılımını sağlamak da diğer hedefler olarak gösterildi.