İlimize yeni atanan öğretmenlere Uyum Semineri Toki Anadolu Lisesi2nde 12.09.2012 tarihi itibariyle verilmeye başlandı.

Toki Anadolu Lisesinde Uyum Seminerine başlayan öğretmenlerimizi Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ilimize yeni atanan öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında ; “Değerli öğretmen arkadaşlarım, ilimize ve öğretmenlik mesleğine hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl ilimiz geneline çeşitli branşlarda 300 öğretmen atandı. Bunlardan 125 tanesi il merkezinde diğerler de bulundukları ilçelerde Uyum Semineri almaya başladılar. Öğretmenlik sabır ve sevgi isteyen bir meslektir. Sizler geleceğimizin mimarlarısınız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız sizlere emanet edilecektir. Pazartesi günü okullarınızda derslerinize başlayacaksınız öğrencilerinizin sizi örnek aldığını görecek ve her hareketiniz öğrenciler tarafından benimsendiğini fark edeceksiniz. Sizler onlar için bir rol model olacaksınız. Bu yüzden her yönüyle kendimize dikkat edelim. Öğrencilerimizi vatanını, milletini seven, kendi kültürüne bağlı, bireyler olarak yetiştirelim. Milli Eğitim Temel Kanununda Milli Eğitimin Genel Amacında özetle iyi insan, iyi yurttaş ve iyi bir meslek sahibi yetiştirmemiz gerektiğini ve bu üç vasfın her bir insanımızda olması gerektiğini anlatmaktadır. Bu vasıflara öğrencilerimize kazandırma gayreti içinde olalım. Ben size tekrardan yeni görev yerlerinizin hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum.”dedi.

Karaman Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında; “Sözlerime Ulu Önder Atatürk’ün öğretmenler için söylemiş olduğu “Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleriyle başlamak istiyorum. Ülkemizde son yıllarda eğitim öğretim alanında büyük teknolojik değişim yaşanıyor. Bizde el ele vererek yaşanan bu teknoloji hızına ayak uydurmalıyız. Öğrencilerimizi sadece notla değerlendirmeyelim onların sosyal yönden de kendilerini geliştirmelerine yardımcı olalım.  Kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, öğrencilerinizin ve toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve geliştirici olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yüceltmek için çalışın. Gittiğiniz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizlerin ve ailenizin birlikte, sağlıklı, başarılı ve mutlu olmasını diliyorum. Yeni görev yerleriniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.