Türkiye’deki üniversitelerde eğitim görmek için dünyanın dört bir yanından gelip Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavında (YÖS) başarılı olan öğrenciler Bursa’da buluşuyor.

Yabancı öğrenciler, Türkçe öğrenmek için Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi Bursa Şubesi’ne (TÖMER) gelerek kayıt yaptırmaya başladı. T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bursları programıyla burslu olarak okuyacak yabancı uyruklu öğrenciler, bir yıl boyunca öğrenim görecekleri A.Ü. TÖMER Bursa Şubesi’nde Türkiye Türkçesi öğrenecek.

32 ÜLKEDEN GENÇLER GELDİ

22 yıllık geçmişi ve binlerce mezunu olan A.Ü. TÖMER Bursa Şubesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde 5 kıtadan 32 farklı ülkeden 100’ye yakın yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapacak. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Arnavutluk, Cezayir, Çin, Etiyopya, Filistin, Irak, Moritanya, Rusya, Tayland, Yemen, Portekiz gibi ülkelerden gelen öğrenciler, bir yıl sürecek olan eğitim ve öğretim döneminde tecrübeli öğretmenleri eşliğinde Türkçeyi öğrenmenin yanı sıra, sosyal, kültürel faaliyetlerle keyifli vakit geçirecek. Öğrenciler, Bursa tarih turu, Uludağ, İznik, İstanbul ve Çanakkale gezilerinin haricinde Karagöz oyunu, çini ve ebru yapımını da öğrenecek.