Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklama; 
Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve Romanya’daki 4 farklı organizasyon ile yapılan ortaklık sonucu, Erasmus Programı kapsamında hazırlanan 4 farklı Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kabul edilmiştir.
Proje konuları farklılık göstermekle birlikte 18-30 yaş arası 4 genç, ilgili projelere gönderilecektir.
Proje kapsamında gençlerin yeme, içme, konaklama, yol masrafları %100 karşılanacak ve gençlere belli bir miktar cep harçlığı verilecektir. 
Proje katılmak isteyen gençler CV ve motivasyon mektuplarını Karaman Gençlik Kulübü Derneği’ne elden veya e-posta yolu ile ulaştırarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Proje ile ilgili genel bilgiler aşağıdadır. Ayrıntılı bilgi için kulübün web-sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Proje 1:
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017 - 1 Haziran 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Gönüllüler 4 liseden toplamda 150 öğrencinin kişisel ve mesleki gelişimleri ile ilgili gönüllü faaliyetlerde bulunacaklardır. Aynı zamanda bu eğitim kurumları ile birlikte yaygın öğrenim çalışmalarına katılım göstereceklerdir. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.
Proje 2:
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Projenin temel amacı Aktif vatandaşlık, Avrupa vatandaşlığı bilincini geliştirmek ve farkındalığı yükseltmektir. Aynı zamanda çevrimiçi internet araçlarının kullanımı ve video uygulaması ile etkin vatandaşlığı destekle hakkında çalışmalar yapılacaktır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.
Proje 3:
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya 
Proje Konusu: 14-18 yaş arası 150 öğrencinin yaygın öğrenim teknikleri kullanılarak kişisel ve mesleki gelişimleri ile ilgili gönüllü faaliyetlerde bulunarak, örgün eğitime entegre eden, gönüllülük bilincini kazandıran faaliyetlerde bulunacaklardır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.
Proje 4:
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Spor, kültür ve aktif vatandaşlık alanlarında ortak ilgi alanı ve beceriler doğrultusunda oluşturulan 3 farklı grubun organize edilmesi, faaliyete geçirilmesi ve sürdürülebilirliği ile alakalı gönüllü çalışmalarda bulunmaktır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.
NOT: Karaman Gençlik Kulübü; 2010 yılından beri Karaman'da faaliyet gösteren, Karaman'ın uluslararası ilk ve tek bağımsız sivil toplum kuruluşudur.
2016 yılında, yeni binasında, gençlerle çalışarak gençlere hizmet etmeye devam etmektedir.
Karaman Gençlik Kulübü, Karamanda yaşayan gençler öncelikli olmak üzere 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerin uluslararası projelere katılımını sağlamaktadır.
*Projelerimiz Türkiye'de yaşayan tüm gençlerin başvurusuna açık olmakla birlikte, Karaman ilinde yaşayan gençlerin başvuruları önceliklidir.
*Projelerimizde Erasmus Plus kuralları geçerlidir. 
*Katılımcıların pasaport masrafları kendilerine ait olmakla birlikte, öğrenci arkadaşların üniversiteleri aracılığıyla harçsız pasaport çıkarabilmelerini sağlayan resmi yazı tarafımızdan verilerek kolaylık sağlanacaktır.
*Projelerimize Karaman Gençlik Kulübümüzü temsilen katılım göstermelisiniz.
*Proje detayları, belirlenen katılımcılarla paylaşılacaktır.
*Proje katılımcıları derneğimiz üyelerinden belirlenmektedir.Başvuru yapan katılımcılar, seçildiği takdirde üyelik vb. durumlar için bazı belgeleri ibraz etmesi zorunludur. (Kimlik fotokopisi, varsa pasaport fotokopisi, kişisel bilgiler içeren form v.b.)
*Projelerimize katılım ücretsizdir.
Karaman Gençlik Kulübü İletişim
Tel: 213 68 69
E-posta : [email protected]
Web: www.karamanyouth.org
Adres: Külhan Mh. Kemal Kaynaş Cd. No:66/A Merkez KARAMAN (NAS AVM Karşısı)