Millî Eğitim Bakanlığı, şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda hayata geçirdiği projeyi uygulamaya devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığının sağladığı imkânlar çerçevesinde Karaman’da okul öncesinden ortaöğretim kademesine kadar 7 bin 983 öğrenci ücretsiz yemek imkânından faydalanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eğitim konusunun devletin öncelikli meselelerinden biri olduğuna dikkat çekerek Millî Eğitim Bakanlığının eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye yönelik adımlar attığını ifade etti.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Bakanlığımızın hayata geçirdiği projeler içerisinde yer alan ve ilimizde de uygulanan öğrencilerimize ücretsiz yemek dağıtım programının çerçevesi genişletişmiş ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında Karaman’da öğrenim gören okul öncesi öğrencilerimize pilot uygulama şeklinde ilk kez bu yıl ücretsiz yemek dağıtımı gerçekleştirildi.” dedi.

Taşımalı eğitim kapsamında 5 bin 346 öğrencinin ücretsiz öğle yemeği imkânından faydalandığının altını çizen Çalışkan, “Yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde taşımalı eğitim kapsamındaki 5 bin 346 öğrencimiz, 240 özel eğitim öğrencimiz ve il genelinde pansiyonda kalan 2 bin 359 öğrencimiz ücretsiz olarak yemek dağıtımından faydalanmaktadır.” diye konuştu.