Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), eğitim alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. ABD’de eğitim ve kültürel değişim yoluyla ülkeler arasında ortak bir anlayış geliştirmek amacıyla geliştirilen Fulbright programı, BTSO öncülüğünde Bursa’daki üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere tanıtıldı.

25 Kasım Salı günü Bursa Teknik Üniversitesi’nde, 26 Kasım Çarşamba günü ise Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen toplantılarda, üniversite öğrencileri ve akademisyenlere ABD’deki eğitim programları hakkında da bilgi verildi. Fulbright programı ile Amerikalı öğrenciler ve sanatçılar dünyanın birçok yerinde eğitim ve araştırma imkânlarından yararlanırken, dünyanın dört bir yanından ABD’ye giden öğrenci, öğretmen ve akademisyenler ise Amerika’da araştırma yapma ve eğitim görme fırsatı buluyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 155 ülkede kurulan Fulbright komisyonları da danışmanlık hizmeti sunuyor. Türk vatandaşlarına 4 başlık altında burs imkanı sağlanıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, milli kalkınma hedefinin gerçekleştirilmesinde en önemli unsurun eğitim olduğunu ifade etti. BTSO olarak eğitim konusunda BUTGEM ve BTSO Akademi başta olmak üzere Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Başkan Burkay, geleceğin teminatı olan başarılı öğrencilere de burs imkânı sağladıklarını kaydetti.

Burkay, “Ülkemiz 2023 hedeflerine, bilgiye sahip olan ve yeniliklere açık gençlerimizin omuzlarında ulaşacak. Fulbright programı, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize yeni ufuklar kazandıracak” dedi.

ABD’DE 11 BİN TÜRK ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun bütçesi, Türk ve Amerikan hükümetleri tarafından ortaklaşa oluşturuluyor. Komisyon, kurulduğu günden bu yana 5 bin 200’den fazla Türk ve Amerikalı öğrenci ile akademisyene burs imkanı sağladı. Uluslararası Eğitim Enstitüsü’nün (Institute of International Education) 2013 yılı Open Doors verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 11 bin 278 Türk öğrenci ABD’de eğitim görüyor.