Ziyaret; 21 öğrenci , Okul Öğretmenlerinden Bedia FİDANBOY, Ramazan DEMİRCİ ve İshak BİLGİN ile Okul Müdürü Mehmet YALVAÇ’ ın katılımıyla gerçekleşti.  
Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi   Müdürü Mehmet YALVAÇ; eğitime yönelik çabaların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını ifade ederek, bu tür faaliyetlerin birlik ve beraberlik şuurunun gelişmesine, kaynaşma ve toplumsal dayanışmaya önemli katkı sunduğunu söyledi. Bundan sonra da ilimizdeki başta kardeş okulumuz olmak üzere, diğer köy okullarımıza ziyaretlerinin ve ellerinden geldiğince yardımlarının devam edeceğini belirtti. Kendilerine gösterilen itinalı misafirperverlikten ve ilgiden dolayı Ada Köyü İlkokulu Müdürü Sevim SOYDAN’ a , Köy Muhtarımız Musa Kazım BAŞTAŞ’ a, köy halkına ve minik öğrencilere gönülden şükranlarını sunduğunu söyledi. Ayrıca Ada Köyü İlkokulu öğrencilerini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 
 “Ziyarete katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve hediyelerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ada Köyü İlkokulu Müdürü Sevim SOYDAN’ da ziyaretlerinden dolayı Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine; “ Kendilerini düşünüp uzun bir yolu katedip köyümüzde olmanızdan dolayı   şahsım, öğrencim ve velilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi. Ziyaretlerinin kendisi ve öğrencilerinde heyecan ve mutluluğa vesile olduğunu söyledi. 


Arada yaş farkı olsa da, minik öğrencilerle abi ve ablaları arasında sağlam bir gönül bağı oluştuğu ortaya konan etkinliklerde kendini hissettiriyordu.


Ziyaret vesilesiyle, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencileri Cuma namazı öncesi bir program düzenledi. Erkek ve   bayan cemaatin yoğun olarak iştirak ettiği Cuma namazı öncesi program büyük beğeni topladı. Cemaat tarafından bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğu,  daha sık yapılması konusunda gayret gösterilmesi istendi.   
          Öğrenciler, istemeseler de  ‘’sağlıcakla kalın’’ dilekleriyle, başka bir zamanda tekrar bir araya gelmek ümidiyle vedalaşarak ayrıldılar.