Karaman genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere yönelik Evrensel ve Etik Değerler Bilinci ve Kültürü kazandırmak amacıyla      2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında 2012 yılı Nisan  ayı ‘’Adalet’’ değerini en iyi işleyen okullara belgeleri, resim-afiş, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Şube Müdürleri M. Akif Duman, Abdülkerim Çömçe, AB ve Dış İlişkiler Biriminden Selda Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödüllerini veren  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy “ Projemiz ilimiz genelinde başarıyla devam etmektedir. Nisan ayı “Adalet” değerinin tüm okullarımızın katılımı ile öğrencilerimiz tarafından çok güzel etkinliklerle işlenmiş olduğunu görmekteyiz. Adalet en başta aile olmak üzere toplumumuzun bütün kurumlarında, devlet yönetiminde devamlılığı ve huzuru sağlayan en önemli faktördür. Dinimiz ve tarihimiz adaletin en güzel örnekleri ile doludur. Bizler okulda eğitimci, evlerimizde anne, babalar olarak çocuklarımızın bu erdemleri benimseyip içselleştirmeleri ve yaşamları boyunca adaletten ayrılmamaları için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. İlk olarak da bizler davranışlarımızla onlara örnek olmalıyız. Bu sayede öğrencilerimizin de ülkemizin de geleceğine katkı sağlayabiliriz. Başarılı çalışmalarından dolayı bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum ” dedi.

Ödül töreni dereceye giren okullara ve şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere belge verilmesiyle sona erdi.