Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri Mustafa Selçuk, Bilal Özcan ve Raşit Aktaş’ın eşlik ettiği ziyarette Şube Başkan Vekili Mustafa Akgündüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’a sınavın içeriği hakkında bilgiler verdi.

Mustafa Akgündüz, Siyer-i Nebi yarışmasının salgın nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılacağını belirtti. Akgündüz, “Anadolu Gençlik Derneğinin geleneksel hale getirdiği, Türkiye geneli il ve ilçelerde düzenlediği yarışmamız salgın nedeniyle bu yıl çevrim içi sınav olarak gerçekleştirilecek. Ortaokullar ve liseler olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan sınav için başvurular http://www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacak. Türkiye geneli ve Karaman için ayrı ödüller bulunan yarışma için başvurular 29 Mart’ta başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 15 Mayıs 2021 kadar olup sınav 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Öğrenciler yarışmanın kitaplarını PDF olarak internet sitesinden indirebilecekler. Ayrıca ortaokul kategorisinin kitabı AGD Karaman Şubesinden temin edilebilecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi www.efendimizinizinde.com sitesinde yer almaktadır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, düzenlenen yarışmanın öğrenciler için önemli olduğunu ifade etti. Abdurrahman Kurt, “Yetiştirdiğimizin nesillerin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi bizim için önemli. Öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve ahlakını öğrenmesi için bu anlamlı yarışma güzel bir fırsat. Derneğiniz tarafından düzenlenen yarışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.